Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μην πηγαίνετε στην Βενεζουέλα λέει η Κολομβία!

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες τα έβαλε με τους "αντεπαναστάτες". ΦΩΤΟ REUTERS
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες τα έβαλε με τους "αντεπαναστάτες". ΦΩΤΟ REUTERS
Η κυβέρνηση της Κολομβίας εξέδωσε χθες Τετάρτη οδηγία προς τους πολίτες της χώρας κάνοντας λόγο για τους “κινδύνους” που ενέχουν τα ταξίδια στη Βενεζουέλα.

 

Αυτό έγινε μετά τη σύλληψη οκτώ Κολομβιανών που κατηγορούνται για κατασκοπεία από τις αρχές στο Καράκας.
 
“Το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Κολομβιανούς για τους κινδύνους των ταξιδιών στη Βενεζουέλα”, ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοινωθέν της, σε ένα ακόμα επεισόδιο της διπλωματικής διένεξης ανάμεσα στις κυβερνήσεις του συντηρητικού Κολομβιανού προέδρου Άλβαρο Ουρίμπε και του αριστερού ομολόγου του της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες.
 
Ο Ουρίμπε κατηγόρησε το Καράκας ότι παραβίασε τα δικαιώματα των συλληφθέντων, που κατηγορούνται ότι κατασκόπευαν την ενεργειακή υποδομή της Βενεζουέλας–η οποία αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα τους τελευταίους μήνες.
 
Ο Τσάβες κατηγόρησε “αντεπαναστάτες” ότι έκοψαν καλώδια του δικτύου ηλεκτροδότησης για να επιδεινώσουν την κρίση που παρουσιάστηκε, η οποία ανάγκασε την κυβέρνησή του να μειώσει την παροχή ενέργειας σε μεγάλο μέρος της χώρας.
 
Στην πράξη, θα είναι δύσκολο για τους χιλιάδες Κολομβιανούς που εργάζονται στη Βενεζουέλα, ή επισκέπτονται εκεί μέλη των οικογενειών τους, να αποφύγουν το να περνούν τα σύνορα. Δεκάδες χιλιάδες διέρχονται από τη μια χώρα στην άλλη καθημερινά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε