Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μίνι ανασχηματισμός στην Κύπρο με αιχμές απο την πρώην υπουργό εμπορίου

Έντεκα μήνες πριν από τη λήξη της προεδρικής του θητείας, ο Δημήτρης Χριστόφιας προχώρησε σε μερικό ανασχηματισμό, αντικαθιστώντας τον υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία,

ο οποίος παραιτήθηκε για λόγους υγείας, και την υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου.

Νέος υπουργός Οικονομικών διορίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Βάσος Σιαρλής, ενώ στο υπουργείο Εμπορίου μετατέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικώτης. Το υπουργείο Εσωτερικών ανατέθηκε στην Ελένη Μαύρου, τέως δήμαρχο Λευκωσίας και στέλεχος του ΑΚΕΛ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η απερχόμενη υπουργός Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου είχε υποβάλει, προφορικά, την παραίτησή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν από αρκετές ημέρες. Αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για τους λόγους της παραίτησης της κ. Αντωνιάδου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να επεκταθεί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο πρόεδρος Χριστόφιας ήταν δυσαρεστημένος με την κ. Αντωνιάδου, γιατί «είχε δημιουργήσει πρόβλημα συνεργασίας με τη Βουλή για το θέμα των υδρογονανθράκων και δεν συνεργαζόταν αρμονικά με τα άλλα μέλη της υπουργικής επιτροπής για το ίδιο ζήτημα, καθώς και με τους συνεργάτες της στο υπουργείο».

Η ίδια η κ Αντωνιάδου πάντως διαψεύδει ότι υπέβαλε γραπτώς ή προφορικώς παραίτηση από τη θέση τής υπουργού Εμπορίου. Σε επιστολη της υποστηρίζει ότι «η ίδια υπέστη τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές πιέσεις και διαβολή στο έργο της ως υπουργός Εμπορίου».

Η κ. Αντωνιάδου άφησε αιχμές εναντίον μελών της διυπουργικής επιτροπής για το θέμα του φυσικού αερίου, και κατήγγειλε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις την πίεζαν να ενεργήσει αντίθετα με την πολιτική του Προέδρου Χριστόφια.

Διαβάστε

Και μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου στην Κύπρο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε