Τετάρτη, 17 Απρ.
19oC Αθήνα

Μίνι σύνοδος στην Ρώμη με Μόντι, Μέρκελ, Ολάντ και Ραχόι

Μίνι σύνοδος στην Ρώμη με Μόντι, Μέρκελ, Ολάντ και Ραχόι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι έχει προσκαλέσει άλλους τρεις ηγέτες σε μία μίνι-σύνοδο τον επόμενο μήνα στη Ρώμη, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ από το Βερολίνο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι περιλαμβάνονται στον κατάλογο των προσκεκλημένων της μίνι –συνόδου, η οποία θεωρείται ως προπαρασκευαστικό στάδιο για την επακόλουθη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Ο Γερμανός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ δήλωσε πως η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής της δεν έχει οριστεί ακόμη.

Κυβερνητικές πηγές τόνισαν στο Γερμανικό Πρακτορείο πως αξιολογείται εάν η Μέρκελ έχει όντως χρόνο να παραβρεθεί σε ένα τέτοιο συμπληρωματικό διπλωματικό γεγονός, δεδομένου ότι το χρονοδιάγραμμα των συναντήσεών της είναι πλήρες και ότι στο ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχουν πλείστες συναντήσεις.

Νωρίτερα, το ιταλικό πρακτορείο Ansa μετέδωσε, επικαλούμενο αξιωματούχους παρόντες στη σύνοδο της Ομάδος των G8 στο Καμπ Ντέιβιντ, ότι ο Μόντι προσπαθεί να επιβάλει μία κοινή θέση των χωρών αυτών προ της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Όπως τονίζει το ιταλικό πρακτορείο, ο Μόντι αρχικά είχε προσκαλέσει μόνον τη Μέρκελ και τον Ολάντ, όμως αργότερα πρόσθεσε στον κατάλογο και τον Ραχόι. Οι Μόντι και Ολάντ υποστηρίζουν την έκδοση του ευρωομολόγου, μία ιδέα στην οποία η Μέρκελ αντιτίθεται σθεναρά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε