Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μίνι-Ατλαντίδα! Εντυπωσιακό υποβρύχιο μουσείο! [pics, vids]

Μίνι-Ατλαντίδα! Εντυπωσιακό υποβρύχιο μουσείο! [pics, vids]

Μετά από δύο χρόνια δουλειάς δημιουργήθηκε το υποβρύχειο μουσείο “Museo Atlantico” στα ανοιχτά των ακτών του Lanzarote στα Κανάρια Νησιά.

Το Museo Atlantico, που παρουσιάζει έναν παράξενο ανθρώπινο κόσμο στον πυθμένα του ωκεανού, θα είναι ορατό μόνο σε δύτες και από βάρκες με γυάλινο πάτο.

 

 

Το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο της Ευρώπης, που δημιουργήθηκε από τον Jason deCaires Taylor, είναι αποτέλεσμα δύο χρόνων δουλειάς και περιλαμβάνει ανθρώπινες φιγούρες, ορισμένες εκ των οποίων διαμορφώθηκαν από ντόπιους στην περιοχή.

Πολλά από τα στοιχεία φαίνεται να περπατούν, ενώ άλλα έχουν μια πιο κινούμενη πόζα όπως για παράδειγμα το ζευγάρι που φαίνεται να βγάζει selfie και η σχεδία της Λαμπεντούζα που αντανακλά την προσφυγική κρίση.

 

 

 

 

 

 

 

Μόλις ολοκληρωθεί πλήρως, το Museo Atlantico θα περιλαμβάνει 300 ανθρώπινα γλυπτά και 10 εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας. Ο στόχος είναι να προσελκύσει θαλάσσια φυτά και ζώα για να απεικονίσουν τη σχέση μεταξύ ανθρώπων και φύσης και να ενθαρρύνει την εκτροφή, καθώς η περιοχή έχει χαρακτηριστεί Απόθεμα Βιόσφαιρας από την UNESCO.

Το έργο έχει στόχο να δημιουργήσει έναν μεγάλης κλίμακας τεχνητό ύφαλο για τη συγκέντρωση ψαριών και την αύξηση της θαλάσσιας βιομάζας, όπως σημείωσε ο deCaires Taylor. “Αμφισβητεί την εμπορευματοποίηση και την οριοθέτηση των φυσικών πόρων του πλανήτη και ευαισθητοποιεί για τις τρέχουσες απειλές που αντιμετωπίζουν οι ωκεανοί του κόσμου”.

Οι κατασκευές έγιναν με ασφαλή και ουδέτερου PH υλικά. Το έκθεμα, όπως υπογράμμισε ο deCaires, αποτελεί φόρο τιμής σε όσους πετυχαίνουν στη ζωή και σε όσων τα όνειρα και οι ελπίδες παραμένουν στον βυθό της θάλασσας. Να σημειωθεί πως ο deClaires έχει δημιουργήσει και άλλα υποβρύχια μουσεία στο παρελθόν, με το έργο του στη Γρενάδα να έχει μπει στη λίστα με τα 25 κορυφαία θαύματα του κόσμου του National Geographic.

Πηγή: RT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε