Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μηνύει την Κολομβία η Μπετανκούρ!

ΦΩΤΟ REUTERS

Αποζημίωση από το κολομβιανό κράτος πρόκειται να ζητήσει η Ίνγκριντ Μπετανκούρ, μηνύοντας τη Μπογκοτά για ηθική και οικονομική ζημία που υπέστη κατά την 6χρονη απαγωγή της από τους αντάρτες της FARC.

Η Γαλλοκολομβιανή Μπετανκούρ, που ζει στο εξωτερικό μετά την απελευθέρωσή της, στις 2 Ιουλίου 2008, σκοπεύει να ζητήσει αποζημίωση ύψους 12,5 δισεκατομμυρίων πέσο, δηλαδή περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η Μπετανκούρ επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα στην Κολομβία για να συμμετάσχει σε μια τελετή, στην Μπογκοτά, μαζί με άλλους 14 πρώην ομήρους, με την ευκαιρία της επετείου από την απελευθέρωσή τους. Τότε είχε δηλώσει ότι επιθυμία της είναι να ζήσει ήσυχα με την οικογένειά της και ότι προσπαθεί να “ανασυγκροτηθεί” με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου.

Επίσης έχει στραφεί στο γράψιμο και τον Σεπτέμβριο αναμένεται να εκδώσει ένα βιβλίο όπου θα αφηγείται τη ζωή της κατά τη διάρκεια της ομηρίας της. Απήχθη από τους αντάρτες τον Φεβρουάριο του 2002, την εποχή που έκανε προεκλογική εκστρατεία διεκδικώντας την προεδρία της Κολομβίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε