Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μήνυμα Αλ Κάιντα: Σκοτώστε περισσότερους Αμερικανούς!- Κατάθεση του παραγωγού στην αστυνομία

Μήνυμα Αλ Κάιντα: Σκοτώστε περισσότερους Αμερικανούς!- Κατάθεση του παραγωγού στην αστυνομία

‘Εκκληση στους μουσουλμάνους να κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες και να σκοτώσουν περισσότερους αμερικανούς διπλωμάτες στις μουσουλμανικές χώρες απευθύνει η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στην Υεμένη.

“Οποιος συναντά αμερικανούς πρεσβευτές ή απεσταλμένους, πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των απογόνων (Λίβυων) του Ομάρ αλ-Μουχτάρ (φυσιογνωμία της λιβυκής αντίστασης απέναντι στους ιταλούς αποικιοκράτες), οι οποίοι σκότωσαν τον αμερικανό πρεσβευτή (στη Βεγγάζη)”, αναφέρει ανακοίνωση της Αλ-Κάιντα στην Αραβική χερσόνησο (AQAP) που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

“Το φιλμ που προβλήθηκε στην Αμερική και το οποίο προσβάλλει τον Προφήτη μας Μωάμεθ, αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης σταυροφορίας κατά του ισλάμ. Το επεισόδιο αυτό είναι τόσο σοβαρό ώστε θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλοι οι πόροι του έθνους για να εκδιωχθούν οι πρεσβείες των ΗΠΑ από τη μουσουλμανική γη”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η AQAP, τα μέλη της οποίας προέρχονται κυρίως από την Υεμένη και τη Σαουδική Αραβία, θεωρείται από τις ΗΠΑ ως η πιο επικίνδυνη πτέρυγα της Αλ-Κάιντα.

Εγκωμιάζοντας τις επιθέσεις εξαγριωμένων διαδηλωτών στην Λιβύη, την Αίγυπτο, την Υεμένη και το Σουδάν εναντίον αμερικανικών και άλλων δυτικών διπλωματικών αποστολών η οργάνωση τονίζει ότι πρόκειται για “φυσικές απαντήσεις σε μια τεράστια προσβολή” και ότι πρέπει να καούν όλες οι αμερικανικές πρεσβείες και να δολοφονηθούν οι αμερικανοί διπλωμάτες.

Η οργάνωση προσθέτει ότι η υπεράσπιση της τιμής του Μωάμεθ αποτελεί “θρησκευτικό καθήκον και υποχρέωση των μουσουλμάνων” και ότι οι μουσουλμάνοι που ζουν σε δυτικές χώρες έχουν επιπλέον καθήκον να συμμετάσχουν σε επιθέσεις εναντίον σημαντικών στόχων.

Στην αστυνομία καταθέτει ο παραγωγός
της ταινίας

Ο καλιφορνέζος παραγωγός της επίμαχης αντι-ισλαμικής ταινίας που έχει πυροδοτήσει βίαιες διαδηλώσεις στη Μέση Ανατολή ο οποίος κατηγορείται για τραπεζική απάτη μετέβη αυτοβούλως και με συνοδεία σε αστυνομικό τμήμα του Λος ‘Αντζελες για να δώσει κατάθεση στους αξιωματικούς που ερευνούν για πιθανή παραβίαση της αστυνομικής επιτήρησής υπό την οποία έχει τεθεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γραφείου του σερίφη του Λος ‘Αντζελες ο Νακούλα Μπασελί Νακούλα, εγκατέλειψε οικειοθελώς την κατοικία του και συνοδευόμενος από αστυνομικούς πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να δώσει κατάθεση. Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Νακούλα δεν είναι υπό κράτηση.

“Θα τον ανακρίνουν άνδρες της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Ποτέ δεν του περάσαμε χειροπέδες. ‘Ο,τι κάνει, το κάνει με τη θέλησή του”, δήλωσε ο Στιβ Γουίτμορ, εκπρόσωπος του σερίφη του Λος ‘Αντζελες.

Διαβάστε

Στέλνουν πεζοναύτες οι ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων μουσουλμάνων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε