Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

«Μήνυμα» Ερντογάν προς Καντάφι: «Άκου το λαό»

ΦΩΤΟ REUTERS

Να μην κάνουν το λάθος και αγνοήσουν τα αιτήματα του λαού για δημοκρατία κάλεσε τις αρχές της Λιβύης ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν πρέπει να διαπράξουν το λάθος ν’ αγνοήσουν τις προσδοκίες του λαού για δημοκρατία και ελευθερία. «Η λιβυκή κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει ένα τέτοιο λάθος», τόνισε ο Ερντογάν μιλώντας στην τουρκική Βουλή.

«Οι άγριες επεμβάσεις εναντίον εκείνων που διατυπώνουν δημοκρατικά αιτήματα το μόνο που κάνουν είναι να τροφοδοτούν τον κύκλο της βίας», πρόσθεσε.

Είναι η δεύτερη βαρυσήμαντη παρέμβαση του πρωθυπουργού της Τουρκίας μετά από εκείνη κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στην Αίγυπτο κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ. Ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία δυο φορές με το Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι για να εγγυηθεί την ασφαλή μεταφορά στην Τουρκία των Τούρκων υπηκόων.

Χιλιάδες Τούρκοι εργάτες που βρίσκονται παγιδευμένοι στη Βεγγάζη, πολλοί από τους οποίους βρήκαν καταφύγιο τη νύχτα σε ποδοσφαιρικό γήπεδο της πόλης, άρχισαν να επιβιβάζονται σε λεωφορεία για να μεταφερθούν στο λιμάνι όπου το απόγευμα αναμένεται να φθάσουν τα δυο από τα πέντε πλοία που η Τουρκία στέλνει για να τους παραλάβει. Τα δυο πρώτα πλοία αναχώρησαν ήδη τη Δευτέρα από την Κωνσταντινούπολη.

«Ελπίζουμε ότι τα πλοία που θα φθάσουν το απόγευμα και θα παραλάβουν σε πρώτη φάση 3.000 άτομα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου σύμφωνα με τον οποίο 5.000 Τούρκοι βρίσκονται στην περιοχή της Βεγγάζης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε