Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μήνυμα Λαγκάρντ προς Ελλάδα και Ιταλία: Ξεκαθαρίστε την πολιτική κατάσταση

Η πολιτική αστάθεια στις δυο χώρες τρομάζει την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, που ζητά εδώ και τώρα σταθερότητα.

Γιώργος Παπανδρέου και Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι ακόμη δυο «θύματα» της οικονομικής κρίσης. Αποχωρούν από την εξουσία αλλά μέχρι να το… κάνουν οριστικά, δημιουργήθηκε κενό. Και η Λαγκάρντ απαιτεί σταθερότητα γιατί στο μεταξύ οι διεθνείς αγορές έχουν… «τρελαθεί».

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιφορτίσθηκε με μία κρίσιμης σημασίας αποστολή και οφείλει να θέσει τις γνώσεις και την τεχνογνωσία του στην υπηρεσία μιας δημοσιονομικής επιτήρησης της Ιταλίας ανά τρίμηνο», πρόσθεσε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Πεκίνο.

Η μετάδοση της κρίσης στην Ιταλία, την τρίτη σε μέγεθος οικονομία της ευρωζώνης, το κολοσσιαίο χρέος της οποίας φθάνει τα 1.900 δισεκατομμύρια ευρώ (120% του ΑΕΠ), και, κατά μείζονα λόγο, στη Γαλλία, θα αποτελούσε ισχυρό πλήγμα για το σύνολο της ευρωζώνης, καθώς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας απέχει ακόμη πολύ από το να έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο σενάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκλεισε η συμφωνία – Πρωθυπουργός ο Παπαδήμος

Μπερλουσκόνι: «Πιστέψτε το, θα παραιτηθώ» – Liberation: Ciao Silvio!

Ποιους θέλουν να πετάξουν από το ευρώ Γερμανοί και Γάλλοι;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε