Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μήνυση κατά του Σαρκοζί από την εφημερίδα Le Monde

Μήνυση κατά του Σαρκοζί από την εφημερίδα Le Monde
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.09.2010 | 13:28
Πρώτη δημοσίευση: 13.09.2010 | 13:28

Η "Λε Μοντ" κατηγορεί τη γαλλική προεδρία ότι παραβίασε τους νόμους για τον Τύπο.
 

Η γαλλική εφημερίδα "Λε Μοντ" κατηγόρησε σήμερα τη γαλλική προεδρία ότι παραβίασε τους νόμους περί προστασίας των πηγών των δημοσιογράφων στο πλαίσιο του πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου Βερτ-Μπετανκούρ και ανακοίνωσε πως καταθέτει μήνυση στη δικαιοσύνη.
 
"Για να προσδιορίσει την ταυτότητα της πηγής πληροφοριών που δημοσιεύτηκαν στη 'Λε Μοντ' για την υπόθεση Βερτ-Μπετανκούρ και για να επιχειρήσει να βάλει τέλος στις αποκαλύψεις στον Τύπο για την έρευνα αυτή, το μέγαρο των Ηλυσίων (σ.σ.: το προεδρικό μέγαρο) προσέφυγε στη διάρκεια του Ιουλίου σε διαδικασίες που παραβιάζουν άμεσα το νόμο περί προστασίας του απορρήτου των πηγών των δημοσιογράφων", γράφει η Σιλβί Κοφμάν, διευθύντρια σύνταξης της εφημερίδας.
 
"Η 'Λε Μοντ' θα καταθέσει μήνυση κατ' αγνώστων για παραβίαση του απορρήτου των πηγών", ανακοινώνει στην πρώτη σελίδα της η εφημερίδα, στο φύλλο της που κυκλοφορεί σήμερα με αυριανή ημερομηνία. "Χρησιμοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της αντικατασκοπείας για να αναζητηθεί ο πληροφοριοδότης ενός από τους δημοσιογράφους μας", προσθέτει η γαλλική εφημερίδα.
 
Ο υπουργός Εργασίας Ερίκ Βερτ, βασικό στέλεχος της κυβέρνησης του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, αντιμετωπίζει από την άνοιξη κατηγορίες για σύγκρουση συμφερόντων και για παράνομη πολιτική χρηματοδότηση σε μια υπόθεση η οποία τον συνδέει με την Λιλιάν Μπετανκούρ, την κληρονόμο της εταιρείας καλλυντικών L’ Oreal.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο