Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μήνυση κατά του Σαρκοζί από την εφημερίδα Le Monde

Η “Λε Μοντ” κατηγορεί τη γαλλική προεδρία ότι παραβίασε τους νόμους για τον Τύπο.
 
Η γαλλική εφημερίδα “Λε Μοντ” κατηγόρησε σήμερα τη γαλλική προεδρία ότι παραβίασε τους νόμους περί προστασίας των πηγών των δημοσιογράφων στο πλαίσιο του πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου Βερτ-Μπετανκούρ και ανακοίνωσε πως καταθέτει μήνυση στη δικαιοσύνη.
 
“Για να προσδιορίσει την ταυτότητα της πηγής πληροφοριών που δημοσιεύτηκαν στη ‘Λε Μοντ’ για την υπόθεση Βερτ-Μπετανκούρ και για να επιχειρήσει να βάλει τέλος στις αποκαλύψεις στον Τύπο για την έρευνα αυτή, το μέγαρο των Ηλυσίων (σ.σ.: το προεδρικό μέγαρο) προσέφυγε στη διάρκεια του Ιουλίου σε διαδικασίες που παραβιάζουν άμεσα το νόμο περί προστασίας του απορρήτου των πηγών των δημοσιογράφων”, γράφει η Σιλβί Κοφμάν, διευθύντρια σύνταξης της εφημερίδας.
 
“Η ‘Λε Μοντ’ θα καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων για παραβίαση του απορρήτου των πηγών”, ανακοινώνει στην πρώτη σελίδα της η εφημερίδα, στο φύλλο της που κυκλοφορεί σήμερα με αυριανή ημερομηνία. “Χρησιμοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της αντικατασκοπείας για να αναζητηθεί ο πληροφοριοδότης ενός από τους δημοσιογράφους μας”, προσθέτει η γαλλική εφημερίδα.
 
Ο υπουργός Εργασίας Ερίκ Βερτ, βασικό στέλεχος της κυβέρνησης του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, αντιμετωπίζει από την άνοιξη κατηγορίες για σύγκρουση συμφερόντων και για παράνομη πολιτική χρηματοδότηση σε μια υπόθεση η οποία τον συνδέει με την Λιλιάν Μπετανκούρ, την κληρονόμο της εταιρείας καλλυντικών L’ Oreal.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε