Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μισελ Ομπάμα: Ψηφίστε το νομοσχέδιο κατά της παιδικής παχυσαρκίας

Μισελ Ομπάμα: Ψηφίστε το νομοσχέδιο κατά της παιδικής παχυσαρκίας

   Η Μισέλ Ομπάμα κάλεσε τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου να ψηφίσουν νομοσχέδιο για την βελτίωση των κανόνων

διατροφής στα σχολεία σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η παιδική παχυσαρκία.

    “Το οφείλουμε στα παιδιά που δεν αξιοποιούν τις δυνατότητές τους γιατί δεν διατρέφονται όπως πρέπει στη διάρκεια της ημέρας”, γράφει η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ σε άρθρο της στην εφημερίδα Washington Post.

    “Το οφείλουμε στη χώρα μας, γιατί η ευημερία μας εξαρτάται από την υγεία και την ζωτικότητα της επόμενης γενιάς”.

    Το Νομοσχέδιο για την Παιδική Διατροφή προβλέπει την επιχορήγηση 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για μια δεκαετία με στόχο την βελτίωση στις καντίνες των σχολείων και την θέσπιση νέων προδιαγραφών στα τρόφιμα που πωλούνται στα σχολεία, συμπεριλαμβανομένων και των μηχανημάτων αυτόματης πώλησης.

    Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί, ουσιαστικά θα επιτρέπει στο υπουργείο Γεωργίας να απαγορεύσει πλήρως την πώληση βιομηχανοποιημένων τροφίμων (junk food) στα σχολεία.

    Η παχυσαρκία είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον τομέα της υγείας στις ΗΠΑ. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών επισημαίνουν πως τα δύο τρίτα των ενήλικων Αμερικανών και το 15% των παιδιών είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν πολλές πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακά προβλήματα, διαβήτη ή κάποια μορφή καρκίνου. Σε ορισμένες πολιτείες η παιδική παχυσαρκία ξεπερνά το 30%.

    Οι ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία κοστίζουν στις ΗΠΑ 150 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε