Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Συννεφιά 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μλάντιτς: Θα πάω στη Χάγη με τα πόδια

Μλάντιτς: Θα πάω στη Χάγη με τα πόδια
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.05.2011 | 22:30
Πρώτη δημοσίευση: 29.05.2011 | 22:15

Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας απειλεί να πάει στη Χάγη με τα πόδια αν δεν του επιτραπεί να επισκεφθεί τον τάφο της κόρης του.

Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντις δήλωσε ότι θα πάει με τα πόδια στη Χάγη, την έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αν δεν του επιτρέψουν να επισκεφθεί τον τάφο της κόρης του, δήλωσε σήμερα ο συνήγορός του Μίλος Σάλιτς.

    "Στη συνομιλία (που είχαμε) μου είπε ότι αν δεν δεχθούν το αίτημά του να πάει στον τάφο της κόρης του, θα πάει στη Χάγη με τα πόδια", σημείωσε ο Σάλιτς, υπογραμμίζοντας ότι η διανοητική υγεία του πελάτη του έχει επιδεινωθεί από το Σάββατο.

    Οι δικηγόροι του Μλάντιτς, όπως και τα μέλη της οικογένειάς του, εμμένουν από τότε που συνελήφθη, την περασμένη Πέμπτη, ότι δεν είναι σε θέση να εκδοθεί στο δικαστήριο της Χάγης λόγω της σωματικής και διανοητικής του κατάστασης.

    Η σερβική δικαιοσύνη έκρινε ωστόσο την Παρασκευή ότι η κατάσταση της υγείας του Μλάντιτς επιτρέπει την έκδοσή του στο δικαστήριο της Χάγης.   Διαδώστε αυτό το άρθρο