Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Μοιραία καθυστέρηση! Νέα απίστευτη αποκάλυψη για τη συντριβή στην Κολομβία

Φωτογραφία: EFE / ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: EFE / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ένα χαμένο video game, η καθυστέρηση στην απογείωση, το αεροδρόμιο που κλείνει τα μεσάνυχτα και ο ανεφοδιασμός που δεν έγινε. Νέες αποκαλύψεις για το αεροπορικό δυστύχημα με τους 71 νεκρούς στην Κολομβία.

Το αεροπλάνο της εταιρίας Lamia καθυστέρησε να απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Σάντα Κρουζ γιατί ένας από τους παίκτες της Σαπεκοένσε, της ομάδας που ξεκληρίστηκε στο αεροπορικό δυστύχημα της Κολομβίας, είχε ξεχάσει το video game του στη βαλίτσα του και το πλήρωμα τον βοήθησε να το βρει, αποκαλύπτει η Daily Mail!

Η καθυστέρηση στην απογείωση αποδείχθηκε μοιραία. Και αυτό γιατί το αεροπλάνο ήταν προγραμματισμένο να κάνει στάση για ανεφοδιασμό στο αεροδρόμιο της πόλης Κομπίχα, στα σύνορα της Βολιβίας με τη Βραζιλία αλλά εξαιτίας της καθυστέρησης δεν μπόρεσε να κάνει στάση, αφού το συγκεκριμένο αεροδρόμιο δεν λειτουργεί μετά τα μεσάνυχτα!

Το μοιραίο αεροσκάφος είχε καύσιμα για τέσσερις ώρες πτήσης. Αλλά χρειάστηκε τελικά να μείνει στον αέρα 20 λεπτά περισσότερο απ’ όσο έπρεπε, με αποτέλεσμα να μείνει από καύσιμα και να μην προλάβει να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μεντεγίν και να συντριβή σε βουνοπλαγιά λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη Λα Ουνιόν.

Σύμφωνα με τη Daily Mail ο λόγος της καθυστέρησης αποκαλύφθηκε μέσα από ένα μήνυμα του ποδοσφαιρικού διευθυντή της Σαπεκοένσε, που είναι ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας. Ο Τσίνιο ντι Ντομένικο έστειλε το μήνυμα αυτό σε ένα group που είχε ανοίξει με τους παίκτες στο Whatsapp, λίγο πριν από την απογείωση του αεροπλάνου.

Ήταν, σύμφωνα με τον Ντέμερσον Κόστα (έναν από τους παίκτες που δεν ακολούθησαν την αποστολή στην Κολομβία για τον πρώτο τελικό του Copa Sundamericana κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ), το τελευταίο μήνυμα που έλαβε. «Χρησιμοποιούσαμε αυτό το γκρουπ για να κάνουμε αστεία, να στέλνουμε αστείες φωτογραφίες και μηνύματα, πράγματα που μας έκαναν να γελάμε.

Πριν από τους αγώνες συνηθίζαμε να στέλνουμε μηνύματα συμπαράστασης και να ευχόμαστε ο ένας στον άλλο καλή τύχη. Την ημέρα που έφυγε η ομάδα, όλοι ενθαρρύναμε ο ένας τον άλλο και όσοι δεν ήμασταν στην αποστολή, λέγαμε στους υπόλοιπους να μας κάνουν υπερήφανους.

Το τελευταίο μήνυμα που λάβαμε ήταν από τον Τσίνιο, που έκανε πλάκα με το γεγονός πως ένας από τους παίκτες καθυστέρησε την πτήση από τη Βολιβία γιατί είχε ξεχάσει να πάρει το video game του από τη βαλίτσα του. Είπε ότι η πτήση καθυστέρηση γιατί προσπαθούσαν να το βρουν».

Οι παίκτες της Σαπεκοένσε είχαν δώσει τις αποσκευές τους στο αεροδρόμιο Γκουαρίλος του Σάο Πάολο, απ’ όπου η ομάδα πήρε την πρώτη πτήση και ο παίκτης που έψαχνε το video game του (άγνωστο ποιος ήταν) ζήτησε από το πλήρωμα να του το βρουν όταν η ομάδα άλλαξε αεροπλάνο στη Σάντα Κρουζ της Βολιβίας.

Ο 30χρονος Ντέμερσον είχε τραυματιστεί πριν από δυο εβδομάδες. Ο τραυματισμός αυτός, που θα του στερούσε τη συμμετοχή στον τελικό του Copa Sudamericana, του έσωσε τη ζωή. Περιγράφει πως έστειλε μήνυμα στον κολλητό του Μπρούνο Ρανγκέλ, τον επιθετικό της Σαπεκοένσε και αρχισκόρερ στην ιστορία της ομάδας.

«Του ευχήθηκα καλό ταξίδι και καλή τύχη και του ζήτησα όταν φτάσει να με πάρει τηλέφωνο ξέρω ότι έφτασαν καλά. Το έστειλα στις 8 το βράδυ, όταν η ομάδα πετούσε ήδη. Το μήνυμα δεν έφτασε ποτέ ούτε το έχει δει κανείς ακόμα. Περίμενα και κοιτούσα συνεχώς να δω αν έφτασε το μήνυμα. Θυμάμαι να λέω στη γυναίκα μου “πω πω δεν έφτασαν ακόμα, μάλλον θα έχουν καθυστέρηση” και τελικά πήγα για ύπνο.

Ξύπνησα στις 4 τα ξημερώματα από τα κλάματα του γιου μου. Είναι δυο ετών, όπως και η κόρη του Μπρούνο. Κοίταξα το κινητό μου και είχα εκατοντάδες μηνύματα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ντύθηκα και πήγα αμέσως στο γήπεδο», λέει ο Ντέμεσον στη MailOnline.

Το Avro RJ85 έχει μέγιστο βεληνεκές 1.600 ναυτικά μίλια, περισσότερα από την απόσταση ανάμεσα στην Σάντα Κρουζ της Βολιβίας, απ’ όπου απογειώθηκε και το Μεντεγίν της Κολομβίας όπου επρόκειτο να προσγειωθεί.

Ο Γκουστάβο Βάργκας, διευθυντής της Lamia, δήλωσε σε Βολιβιανούς δημοσιογράφους ότι ο πιλότος Μιγκέλ Κιρόγκα ήταν εκείνος που αποφάσισε να πετάξει ως το Μεντεγίν χωρίς να σταματήσει στη Μποκοτά για ανεφοδιασμό. «Πίστευε ότι τον έφταναν τα καύσιμα», είπε.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε