Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μοιρασμένες οι πιθανότητες αντικατάστασης του Obamacare!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο ηγέτης των Δημοκρατιών στην Γερουσία Τσαρλς Σάμερ, δήλωσε ότι οι πιθανότητες που έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι για την ψήφιση του νέου νόμου για την υγεία από το αναφερόμενο νομοθετικό σώμα, είναι “50-50”, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Η κατάργηση και η αντικατάσταση του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας που είναι γνωστό ως “Obamacare” αποτέλεσε βασική προεκλογική εξαγγελία του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Ο ίδιος, έχει χαρακτηρίσει ως “μίζερο” τον σχετικό νόμο που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων, ελπίζοντας στην ψηφοφορία ενός πιο θετικού νομοσχεδίου στην Γερουσία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι επιδιώκουν την ψήφιση του σχεδίου νόμου που κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα, από την ολομέλεια της Γερουσίας, πριν από την αργία της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ.

Το ενδεχόμενο μερικής κατάργησης

Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής, Ραντ Πολ δήλωσε σήμερα ότι παραμένει ανοιχτός στην υποστήριξη του νέου σχεδίου νόμου για την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, υπό προϋποθέσεις.

Εάν φτάσουμε σε αδιέξοδο, εάν οδηγηθούμε σ’ ένα νομοσχέδιο που περισσότερο καταργεί (το Obamacare) και είναι λιγότερο κυβερνητικό πρόγραμμα, τότε, θα εξετάσω το ενδεχόμενο της μερικής κατάργησης,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πολ στην διάρκεια της εκπομπής “This Week” του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το σχέδιο νόμου όπως παρουσιάστηκε στην Γερουσία “δεν βρίσκεται κοντά σε μια κατάργηση” του Obamacare.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε