Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μόναχο: Αυτός είναι ο 18χρονος Έλληνας της Δυτ. Θράκης που πέθανε ηρωικά! “Ασπίδα” το κορμί του για να σώσει την αδελφή του από το αμόκ του μακελάρη

Φωτογραφία από azinlikca.net
Φωτογραφία από azinlikca.net

– Ο Χουσείν Νταϊτσίκ, Έλληνας της Δυτικής Θράκης, είναι ο 18χρονος που έπεσε νεκρός στο Μόναχο
– Βρετανικά μέσα ενημέρωσης τον χαρακτηρίζουν “Έλληνα ήρωα” αναφέροντας πως δέχθηκε δύο πυροβολισμούς για να σώσει τη ζωή της αδελφής του!
– Υπάρχει η πληροφορία πως ο πατέρας του έπαθε καρδιακή προσβολή όταν έμαθε το τραγικό νέο
– Δείτε φωτογραφίες του – Ήταν ένα από τα τρίδυμα παιδιά της οικογένειας
– Σε κατάσταση αμόκ ο 18χρονος δράστης, Ali David Sonboly
– Όλο το χρονικό του πολύνεκρου φονικού που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο

Ο Χουσείν Νταϊτσίκ, Έλληνας της Δυτικής Θράκης, είναι ο 18χρονος ήρωας που έπεσε νεκρός από τα πυρά του επίσης 18χρονου, Ali David Sonboly.

Πυροβολώντας αδιακρίτως, “τυφλωμένος” από το μίσος, ο Ιρανογερμανός δράστης σκότωσε εννέα αθώους ανθρώπους πριν τελικά αφαιρέσει και την δική του ζωή, χθες βράδυ στο Μόναχο.

Ο Χουσείν Νταϊτσίκ ήταν ένα από τα εννέα θύματα, με την προσωπική του ιστορία να συγκινεί. Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το περιοδικό azinlikca.net.

Ο άτυχος 18χρονος κατάγονταν από το χωριό Άρατος της Ροδόπης και σύμφωνα με την ίδια πηγή είχε γεννηθεί το 1999 και ζούσε στο Μόναχο μαζί με τους γονείς και τα δύο αδέρφια του.

Η κηδεία του 17χρονου αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες στον τόπο καταγωγής του, τον Άρατο της Ροδόπης.

Επιβεβαίωση από το υπουργείο Εξωτερικών

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου υπήρχε η πληροφορία πως ένας Έλληνας συγκαταλέγεται μεταξύ των νεκρών, αποτέλεσμα του δολοφονικού αμόκ του 18χρονου Ali David Sonboly, χθες βράδυ στο Μόναχο.

Ο 18χρονος δράστης, Ali David Sonboly / Φωτογραφία: Bild

Το βίντεο – ντοκουμέντο που τον δείχνει να πυροβολεί αδιακρίτως έξω από το φαστ φουντ

Λίγη ώρα αργότερα η πληφορορία επιβεβαιώθηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Ο ήρωας Έλληνας που πέθανε για να σώσει την αδελφή του”

Ωστόσο οι νέες πληροφορίες που έρχονται στο “φως” της δημοσιότητας είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Όπως μεταδίδει η βρετανική Telegraph, ένα από τα θύματα είναι ένας 18χρονος που είχε μεταβεί στο Μόναχο από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με έναν ανεξάρτητο δημοσιογράφο, που μίλησε στο BBC 5 Live, ο άνδρας έπεσε νεκρός αφού δέχθηκε δύο πυροβολισμούς έξω από το φαστ φουντ στο εμπορικό κέντρο, όπου ο 18χρονος Ιρανογερμανός δράστης “άδειασε” το όπλο του σε όποιον έβρισκε μπροστά του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 18χρονος Έλληνας έσπρωξε την αδελφή του την στιγμή που ο συνομίληκος και μετέπειτα δολοφόνος του άνοιγε πυρ, ούτως ώστε να την σώσει, κάτι που τελικά κατάφερε.

Η τραγική όμως ιστορία του δεν σταματά εδώ, αφού σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο πατέρας του φέρεται να έπαθε καρδιακή προσβολή μόλις έμαθε την τραγική είδηση για τον χαμό του γιου του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, χωρίς να υπάρχει περαιτέρω ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε για τον Έλληνα νεκρό: “Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων.

Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές”.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του Ποταμιού, Ιλχάν Αχμέτ, ο άνθρωπος που συγκαταλέγεται στους νεκρούς του μακελειού του Μονάχου, είναι Έλληνας της Δυτικής Θράκης και συγκεκριμένα από τον Αρατο Ροδόπης. Ο ίδιος ο Ιλχάν Αχμέτ έγραψε σχετικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter αλλά και στο Facebook.

 

 

 

 

Είχε ψυχολογικά προβλήματα

Από την ώρα που ο νεαρός Γερμανοϊρανός άνοιξε πυρ, χθες το απόγευμα σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου, τα πράγματα έχουν λίγο πολύ ξεκαθαρίσει.

Τι ξέρουμε;

Ο δράστης δεν είχε σχέση με τον ISIS.
– Έπασχε από κατάθλιψη και πιθανότατα του είχε χορηγηθεί αγωγή.
– Έτρεφε θαυμασμό για όσους είχαν διαπράξει μαζικούς φόνους και διάβαζε πολλά σχετικά βιβλία.
– Ήθελε να προκαλέσει τις μέγιστες δυνατές απώλειες γι αυτό και χάκαρε προφιλ στο Facebook για να καλέσει περισσότερους στο σημείο που θα βρισκόταν.
– Τα θύματα είναι τρεις γυναίκες και επτά άνδρες (μεταξύ αυτών και ο δράστης).
Οι εθνικότητες των 10 θυμάτων: Τρεις Κοσοβάροι, τρεις Τούρκοι, ένας Έλληνας και ο ίδιος ο Γερμανοϊρανός δράστης

Αυτά που μένουν να μάθουμε:

– Το κίνητρο του δράστη, που έχει ακουστεί να φωνάζει “Είμαι Γερμανός”.
– Τα δύο θύματα για τα οποία δεν γνωρίζουμε την εθνικότητά τους.

Καθησυχάζει η Μέρκελ

“Εννιά άνθρωποι που πήγαιναν να χαλαρώσουν είναι νεκροί από τις σφαίρες ενός φανατικού θύτη. Έχετε ακούσει από την αστυνομία πως έχουν τα πράγματα και τι έχει φέρει στο φως η έρευνα. Θα σας πω μερικά από αυτά” είπε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στην πρώτη επίσημη αντίδρασή της μετά το φονικό του Μονάχου.

Η Άνγκελα Μέρκελ έκανε την πρώτη επίσημη δήλωσή της μετά το μακελειό στο Μόναχο. Και εμφανίστηκε όπως θα περίμενε κανείς: Καθησυχαστική.

Εξέφρασε τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών, διαβεβαιώνοντας τους Γερμανούς πολίτες πως η χώρα παραμένει ασφαλής.

Αναλυτικά η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε: “Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και με τους υπευθύνους ασφαλείας. Τους ευχαριστώ όλους εκ μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τη συνεργασία τους. Θα ήθελα να εκφράσω τον βαθύτατο πόνο μου προς τα μέλη των οικογενειών που έχασαν νέους ανθρώπους. Πονάμε μαζί τους.

Επίσης σκεφτόμαστε τους πολλούς τραυματίες και έχουμε σκοπό να τους βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη για όλους. Σε όλους δημιουργείται το ερώτημα αν είμαστε ασφαλείς. Σας διαβεβαιώνω πως είμαστε. Έχουμε μια πολύ καλή αστυνομία και δυνάμεις ασφαλείας που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να προστατέψουν τους πολίτες. Το ίδιο και για τις σωστικές αρχές. Το ίδιο και για τις αρχές του Μονάχου.

Η αλληλέγγυα κοινωνία είναι η μεγάλη μας δύναμη. Πολλοί μας έδωσαν τα συλλυπητήριά τους και τους ευχαριστούμε. Είναι καλό να ξέρουμε ότι υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και πως ο κόσμος είναι κατά της τρομοκρατίας. Θα διερευνήσουμε σε βάθος την υπόθεση για να δούμε πως προκλήθηκε”.

Δείτε τις δηλώσεις της

 


Με πληροφορίες από azinlikca.net / allesgr.de /ΑΠΕ – ΜΠΕ – Φωτογραφίες: azinlikca.net / Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε