Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Μόναχο: Πόρισμα – σοκ της αστυνομίας! Περίπου ένα χρόνο σχεδίαζε το μακελειό ο 18χρονος δράστης

Μόναχο: Πόρισμα – σοκ της αστυνομίας! Περίπου ένα χρόνο σχεδίαζε το μακελειό ο 18χρονος δράστης

– Δεν βρισκόταν σε αμόκ! Σχεδίαζε εδώ και ένα χρόνο το μακελειό στο Μόναχο ο Γερμανοϊρανός
– Αγόρασε το παράνομο όπλο του από το διαδίκτυο και μελετούσε ιστορίες μαζικών δολοφονιών
– Την ημέρα του φονικού είχε αποτύχει στις εισαγωγικές εξετάσεις
– Έπασχε από σύνδρομο διάσπασης προσοχής και είχε πρόβλημα με Τούρκους και Άραβες συμμαθητές του λένε τα γερμανικά ΜΜΕ

Οι έρευνες γύρω από το σπίτι του μακελάρη του Μονάχου συνεχίζονται με την αστυνομία της Βαυαρίας, να προσπαθεί να βάλει σε σειρά τα κομμάτια του “παζλ”, ψάχνοντας κυρίως για το κίνητρο αλλά και απαντήσεις σε άλλα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν μετά την πολύνεκρη επίθεση του Γερμανοϊρανού σε εμπορικό κέντρο.

Από τα όσα βρέθηκαν στο διαμέρισμα του δράστη, η αστυνομία συνάγει το συμπέρασμα πως σχεδίαζε την επίθεσή του, περίπου ένα χρόνο πριν την πραγματοποιήσει. Κάτι που σημαίνει, ότι σε καμία κατάσταση… αμοκ δεν βρισκόταν όταν εκτελούσε 9 ανθρώπους. Ίσα-ίσα, ήταν μια σχεδιασμένη και ψυχρά εκτελεσμένη επίθεση. Το γραφείο της εισαγγελίας του Μονάχου, ανακοίνωσε ακόμα πως δεν υπάρχουν συμμαθητές του δράστη ανάμεσα στα θύματα, κάτι που σημαίνει ότι με κανέναν τους δεν είχε προσωπική εμπλοκή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο Σονμπόλι αγόρασε το παράνομο όπλο το οποίο και χρησιμοποίησε, στο διαδίκτυο. Όχι βέβαια σε κάποιο σάιτ αναγνωρισμένου οπλοπωλείου, αλλά στην περιοχή που είναι γνωστή ως “Dark Net” (Σκοτεινό Δίκτυο) και χρησιμοποιείται από καταρτισμένους χρήστες που ζητούν να αγοράσουν παράνομα αντικείμενα ή υπηρεσίες.

Τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο νεαρός δράστης είχε προβλήματα κοινωνικοποίησης ενώ είχε αποτύχει σε εξετάσεις για εισαγωγή σε κολέγιο, την ημέρα του μακελειού. Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της Bild, ο Σονμπόλι δεχόταν συχνά bullying από συμμαθητές του που κατάγονταν από την Τουρκία και από αραβικές χώρες.

Αρκετά χρόνια νωρίτερα, ο Σονμπόλι είχε πέσει θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού. Αν και αρκετά νέος τότε, απευθύνθηκε στην αστυνομία. Σύμφωνα με τις γερμανικές εφημερίδες έπασχε από Σύνδρομο Διάσπασης Προσοχής (ADHD).

Όπως αποκαλύφθηκε από τα ευρήματα της αστυνομίας, ο 18χρονος Γερμανοϊρανός είχε εμμονή με τις μαζικές δολοφονίες. Άλλωστε, πραγματοποίησε την -προσχεδιασμένη όπως αποδεικνύεται- επίθεσή του, 5 χρόνια μετά το μακελειό που προκάλεσε στη Νορβηγία ο φασίστας Μπρέιβικ, που άφησε πίσω του 77 νεκρούς.

Ο νεαρός μάλιστα είχε και εκείνος με τη σειρά του βλέψεις να προκαλέσει τις περισσότερες δυνατές απώλειες. Αυτό ακριβώς το νόημα είχε και το προφίλ που χάκαρε στο Facebook, υποσχόμενος δωρεάν γεύμα σε όποιον ερχόταν να τον συναντήσει στα McDonalds, απ’ όπου ξεκίνησε τις επιθέσεις του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε