Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μόνο 15 χρόνια για τη δολοφονία των νεογέννητων παιδιών της

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Έπνιξε έξι από τα νεογέννητα παιδιά της, συγκλόνισε τη γαλλική και τη διεθνή κοινή γνώμη αλλά καταδικάστηκε σε μόλις 15 χρόνια κάθειρξης.

Ο λόγος για τη Σελίν Λεσάζ, την 38χρονη παιδοκτόνο που από το 2000 έως το 2007 σκότωσε έξι νεογέννητα παιδιά της. Η Λεσάζ, μητέρα ενός 13χρονου αγοριού αντιμετώπιζε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. 

«Συνειδητοποιώ ότι σκότωσα τα μωρά μου, τα παιδιά που απέκτησα με τους δύο συντρόφους μου, αλλά είναι πολύ σκληρό. Μου προκαλεί τόσο τρόμο που κρύβομαι σαν τη στρουθοκάμηλο (…) Θα ήθελα να καταλάβω, αλλά δεν τα καταφέρνω» δήλωσε στο δικαστήριο. 

Τα αποτρόπαια εγκλήματα αποκαλύφθηκαν τον Οκτώβριο του 2007 όταν ο Λικ Μαργκερίτ, 39 ετών, ο πατέρας του έκτου παιδιού, ανακάλυψε τα πτώματα των νεογέννητων μέσα σε σακούλες απορριμμάτων, στο υπόγειο του σπιτιού όπου διέμενε το ζευγάρι. 

Η υπόθεση Λεσάζ αποτελεί μία από τις σοβαρότερες υποθέσεις παιδοκτονίας που έχουν καταγραφεί στη Γαλλία τα τελευταία 30 χρόνια. Πριν από ένα χρόνο άλλο δικαστήριο είχε καταδικάσει σε 8ετή κάθειρξη την Βερονίκ Κουρζό για τη δολοφονία τριών νεογέννητων παιδιών της. 

Η υπόθεση αυτή στάθηκε αφορμή για να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση στη Γαλλία για το φαινόμενο της άρνησης της εγκυμοσύνης, όταν δηλαδή ορισμένες γυναίκες αρνούνται το γεγονός ότι είναι έγκυες, κρύβουν τα συμπτώματα από τους οικείους τους και προσπαθούν να αγνοήσουν την κατάσταση ακόμη και μέχρι τον τοκετό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε