Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μόνος καημός για τη Μέρκελ να μην σταματήσει η λιτότητα

Μόνος καημός για τη Μέρκελ να μην σταματήσει η λιτότητα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.01.2013 | 17:20

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα να μην χαλαρώσουν οι οδυνηρές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη, λέγοντας πως η ένωση πρέπει να εξασφαλίσει ότι θα επωφεληθεί πλήρως από την κρίση του χρέους για να εκσυγχρονιστεί και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της.

"Η πολιτική εμπειρία δείχνει ότι συχνά χρειάζεσαι πίεση για να γίνουν διαρθρωτικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις", τόνισε η Μέρκελ στην ομιλία που εκφώνησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

"Γι' αυτό το συμπέρασμά μου είναι ότι, αν η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε μια δύσκολη κατάσταση, πρέπει να εφαρμόσουμε σήμερα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε καλύτερα αύριο", πρόσθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Η Μέρκελ εξέφρασε επίσης την "ανησυχία" της έναντι της νέας νομισματικής πολιτικής της Ιαπωνίας που, σύμφωνα με ορισμένους, μπορεί να ξαναζωντανέψει ένα "νομισματικό πόλεμο".

"Πρέπει να ομολογήσω πως ανησυχώ αυτή τη στιγμή με την Ιαπωνία", δήλωσε η Μέρκελ μιλώντας ενώπιον επιχειρηματιών και πολιτικών αξιωματούχων που βρίσκονται στο Νταβός στο πλαίσιο του 43ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φτου κι απ’ την αρχή! Η Ολλανδία μιλά για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο