Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μόντι: “Έχω πει όχι σε δανεισμό από το ΔΝΤ”

Μόντι: “Έχω πει όχι σε δανεισμό από το ΔΝΤ”

Ο πρωθυπουργός Μόντι λέει ότι «έχει πει όχι» σε δανεισμό από το ΔΝΤ, ενώ «τα ιταλικά επιτόκια θα κατέβουν αν υπάρξει αξιόπιστο ευρωπαϊκό σχέδιο για την ανάπτυξη»    

«Τα ιταλικά επιτόκια θα κατέβουν αν στην επόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ εγκριθεί ένα αξιόπιστο σχέδιο για την ανάπτυξη. Με τον τρόπο αυτό, οι επιχειρήσεις θα ευνοηθούν και θα αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης», υπογράμμισε σήμερα σε δηλώσεις του ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης αποκάλυψε ότι «στην αρχή δέχθηκε (. . .) συμβουλές από μέρους όσων έλεγαν ότι η Ιταλία έπρεπε να ζητήσει την βοήθεια του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης ή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, «είναι λογική η ανησυχία με την οποία ο πρόεδρος Ομπάμα παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης στην Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο το ότι στη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) του Μεξικού το θέμα αυτό θα κυριαρχήσει».

Ο Μόντι πρόσθεσε ότι «τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση πρόκειται να παρουσιάσει μια νέα σειρά πρωτοβουλιών που θα στηρίξουν την ανάπτυξη», ενώ σε ό,τι αφορά την θέση της Ιταλίας, υπογράμμισε ότι «ο τρόπος με τον οποίο η χώρα σήμερα παρουσιάζεται ενώπιον των αγορών τον κάνει να νιώθει νηφάλιος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται η σειρά της Ιταλίας για βοήθεια;

Μόντι: “Η Φέκτερ είναι απαράδεκτη” – Κόσμος


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε