Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μόντι: “Πλησιάζαμε να γίνουμε Ελλάδα αλλά αλλάξαμε πορεία...πλεύσης”

Μόντι: “Πλησιάζαμε να γίνουμε Ελλάδα αλλά αλλάξαμε πορεία...πλεύσης”
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.12.2011 | 16:58
Πρώτη δημοσίευση: 29.12.2011 | 16:58

Ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε ότι η Ιταλία κατάφερε να σταθεί γερά στα πόδια της και να αποφύγει τα προβλήματα της Ελλάδας, που κατά τα άλλα την...συμπαθεί.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, ρωτήθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί σε Ιταλούς και ξένους δημοσιογράφους εάν αισθάνεται πως η χώρα του βρίσκεται πολύ κοντά στην Ελλάδα. "Όχι, δεν είμαστε πολύ κοντά στην Ελλάδα, αν και η πορεία μας ήταν σαφώς προς νοτιοανατολική κατεύθυνση", απάντησε και τόνισε:

    "Καταφέραμε να αλλάξουμε πορεία πλεύσης. Επιστρατεύσαμε ισχυρούς ανέμους του Αιγαίου, που μας ώθησαν προς τα βορειοδυτικά--που ξέρουμε βέβαια ότι σημαίνει προς τις Βρυξέλλες".

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε τέλος ότι η χώρα του βλέπει με μεγάλη συμπάθεια την Ελλάδα, αλλά η Ιταλία "κατάφερε να σταθεί γερά στα πόδια της" και να αποφύγει τα προβλήματά της.

    "Υπήρχαν πολλά γεράκια στους ουρανούς της Ευρώπης και των αγορών, αλλά αποδείξαμε ότι είχαμε μεγάλη δυνατότητα αντίδρασης και θα κάνουμε το παν για να αποφύγουμε τις κοινωνικές εντάσεις", πρόσθεσε ο Μόντι.

    Αναφερόμενος στην Γερμανία, πρόσθεσε ότι ορισμένες φορές διερωτάται μήπως διορίστηκε για να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στη συγκεκριμένη χώρα. Ο ιταλός πρωθυπουργός ζήτησε όμως από το Βερολίνο και τους Γερμανούς να αποκτήσουν εκ νέου ένα μακρόπνοο ευρωπαϊκό όραμα.

    Αποκάλυψε ότι συμβούλευσε την Άγγελα Μέρκελ να "προχωρήσει σε μια πιο παιδαγωγική παρέμβαση για να εξηγήσει στους πολίτες της το πόσο ευνοείται η Γερμανία από το ευρώ και την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά".

    Απαντώντας στις επικρίσεις ότι τα μέτρα που λαμβάνει θα προκαλέσουν ύφεση, ο Μόντι επισήμανε ότι η εναλλακτική ήταν να μην εγκριθεί η δέσμη μέτρων, κάτι που θα προκαλούσε μια τεράστια ύφεση και την κατάρρευση του όλου συστήματος.

    Αναφερόμενος και πάλι στην ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), υπογράμμισε πως αυτή θα πρέπει να είναι "πολύ σημαντική".

    Τέλος, ο Μόντι είπε ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Λιβύη την 21η Ιανουαρίου, επικεφαλής μεγάλης ιταλικής αντιπροσωπείας.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
 1. Όλα κρίνονται απόψε στη νέα τηλεδιάσκεψη – Σύγκλιση Αθήνας – ΔΝΤ βλέπουν οι Βρυξέλλες Όλα κρίνονται απόψε στη νέα τηλεδιάσκεψη – Σύγκλιση Αθήνας – ΔΝΤ "βλέπουν" οι Βρυξέλλες
 2. Συναγερμός και… κοσμοσυρροή στο Μαξίμου μετά το μπλόκο των Βρυξελλών Συναγερμός και… κοσμοσυρροή στο Μαξίμου μετά το "μπλόκο" των Βρυξελλών
 3. Η πρόταση Τσακαλώτου και το ναυάγιο – Τελεσίγραφο και πιέσεις από τους δανειστές Η πρόταση Τσακαλώτου και το "ναυάγιο" – Τελεσίγραφο και πιέσεις από τους δανειστές
 4. Διαπραγματεύσεις: Βαρύ το κλίμα στις Βρυξέλλες! Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Διαπραγματεύσεις: Βαρύ το κλίμα στις Βρυξέλλες! Ολοκληρώθηκε η συνάντηση
 5. Ευρωπαίος αξιωματούχος: Μην περιμένετε θαύματα – Πολιτικοί οι λόγοι της καθυστέρησης Ευρωπαίος αξιωματούχος: "Μην περιμένετε θαύματα – Πολιτικοί οι λόγοι της καθυστέρησης"
 6. Διαπραγματεύσεις: Πυρετός για συμφωνία! Στις Βρυξέλλες οι υπουργοί, στα τηλέφωνα ο Τσίπρας Διαπραγματεύσεις: "Πυρετός" για συμφωνία! Στις Βρυξέλλες οι υπουργοί, στα τηλέφωνα ο Τσίπρας