Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μοσκοβισί: Τα πράγματα προχωρούν στην Ελλάδα

Μοσκοβισί: Τα πράγματα προχωρούν στην Ελλάδα

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα ότι επιθυμεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει «πιο γρήγορα και να πάει πιο μακριά» όσον αφορά την επίλυση της κρίσης χρέους.

«Τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν στη θέση τους… Το κλίμα αλλάζει, αλλά αυτό δεν αρκεί», εκτίμησε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στην εκπομπή Le Grand Jury.

Αν και εδώ και μερικές εβδομάδες έχει μειωθεί η πίεση των αγορών, «η Ευρώπη δεν έχει χρόνο για χάσιμο», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός.

Ο Μοσκοβισί επανέλαβε ότι υποστηρίζει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που προβλέπει να παραχωρηθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) η ευθύνη για την επίβλεψη 6.000 τραπεζών της ευρωζώνης.

Εξάλλου ο Γάλλος υπουργός σημείωσε ότι δεν συμφωνεί με την ανάλυση κάποιων μέσων ενημέρωσης για την κατάσταση στην Ελλάδα, την οποία επισκέφθηκε πρόσφατα.

Αυτές οι πληροφορίες, είπε ο Μοσκοβισί, «δεν αντιστοιχούν με αυτό που είδα στην Ελλάδα», ενώ υπογράμμισε ότι οι διεθνείς συνομιλητές της χώρας τον διαβεβαίωσαν ότι «τα πράγματα προχωρούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μοσκοβισί: Κανείς δεν θέλει τη διαιώνιση των μέτρων λιτότητας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε