Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Μόσχα : Τσετσένοι αυτονομιστές πίσω από την έκρηξη κοντά στις εγκαταστάσεις της GAZPROM

FOTO EUROKINISSI
Ο Ντόκου Ουμάροφ ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στο φυσικό αέριο της ρωσικής  εταιρείας

«Ο στόχος της επιχείρησης ήταν να δείξουμε στους επιχειρηματίες του Κρεμλίνου ότι ο πόλεμος δεν τελείωσε, αντίθετα έχει έλθει στα σπίτια και στα άνετα γραφεία σας», δήλωσε ο επικεφαλής των ανταρτών, Ντόκου Ουμάροφ σε δήλωση του που αναρτήθηκε στον ισλαμικό ιστότοπο www.kavkazcenter.com.
 
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αυτοσχέδιος μηχανισμός περιείχε περίπου 3-5 κιλά ΤΝΤ και εξερράγη στις 9 Αυγούστου στην οροφή ενός γκαράζ, αρκετές εκατοντάδες μέτρα από τα κεντρικά γραφεία της GAZPROM, της μεγαλύτερης ρωσικής επιχείρησης.
 
Ο Ουμάροφ στη δήλωσή του διευκρίνησε ότι η επιλογή του συγκεκριμένου στόχου έγινε για να καταδειχθεί ότι το Κρεμλίνο έχει αποτύχει να νικήσει τους τσετσένους αντάρτες σε δύο πολέμους από το 1991 που κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση.
 
Ποιος είναι ο Ντόκου Ουμάροφ
 
Ο 46χρονος Ουμάροφ, ο αυτοαποκαλούμενος Εμίρης του Καυκάσου, θεωρείται ο νούμερο ένα καταζητούμενος στη Ρωσία.
 
Έχει απειλήσει τις αρχές για αλλεπάλληλα χτυπήματα σε ενεργειακούς αγωγούς και σταθμούς παραγωγικής ηλεκτρικής ενέργειας.
 
Ο Ουμάροφ έχει αναλάβει την ευθύνη για δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που προκάλεσαν το θάνατο 40 ατόμων στο μετρό της Μόσχας τον Μάρτιο και τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Μόσχα – Αγία Πετρούπολη, τον προηγούμενο Νοέμβριο, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 26 άτομα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε