Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Μουχαμπαράτ:Η μυστική αστυνομία των ανταρτών της Συρίας

Μουχαμπαράτ:Η μυστική αστυνομία των ανταρτών της Συρίας

“Είμαστε ανεξάρτητοι κι απλώς υπηρετούμε την επανάσταση” δηλώνουν οι αντάρτες της Συρίας που έφτιαξαν τις δικές τους μυστικές υπηρεσίες.

Τη δική τους μυστική αστυνομία, τη “μουχαμπαράτ” έφτιαξαν οι αντάρτες της Συρίας που μάχονται κατά του Άσαντ . Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, αναγκάστηκαν να συστήσουν την υπηρεσία αυτή προκειμένου να «προστατεύσουν την επανάσταση», να περιφρουρούν τις ευαίσθητες στρατιωτικές θέσεις και να συγκεντρώνουν πληροφορίες που θα βοηθούσαν τον σχεδιασμό των ανταρτικών επιθέσεων κατά των κυβερνητικών δυνάμεων.

«Επισήμως συστήσαμε τη μονάδα τον Νοέμβριο. Προσφέρει κάθε είδους πληροφορία στους πολιτικούς και τους μαχητές (της αντιπολίτευσης). Είμαστε ανεξάρτητοι και απλώς υπηρετούμε την επανάσταση», δήλωσε ένα στέλεχος των ανταρτικών μυστικών υπηρεσιών, που κατονομάζει μόνον ως Χάτζι.

Ο ίδιος δήλωσε μέσω Skype στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως ως επί το πλείστον τα μέλη των ανταρτικών μουχαμπαράτ είναι λιποτάκτες του στρατού και πρώην στελέχη της αντικατασκοπείας και πως οι πληροφορίες που συλλέγουν διοχετεύονται σε όλες τις πολιτικές και στρατιωτικές ομάδες που αντιμάχονται τον Άσαντ, χωρίς καμία διάκριση.

Η οργάνωση εμφανίζεται να λειτουργεί ανεξάρτητα από την κύρια παράταξη της αντιπολίτευσης, την Συριακή Εθνική Συμμαχία και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και στην ουσία λογοδοτεί μόνον στον εαυτό της.

Το νέο αυτό ανταρτικό σώμα είχε δράσει υπό το πέπλο άκρας μυστικότητας επί μήνες, βοηθώντας τους αντάρτες να πραγματοποιήσουν επιθέσεις επί κυβερνητικών στόχων, υπογράμμισε ο Χάτζι.

Διαβάστε

Συρία: Μαχητές του Μετώπου αλ Νόσρα εκτέλεσαν τρεις στρατιώτες

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε