Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Μπάιντεν κατά Τραμπ: “Βλάπτει την υπόληψη μας”

Μπάιντεν κατά Τραμπ: “Βλάπτει την υπόληψη μας”

Έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός ΗΠΑ φαίνεται πως έχει προκαλέσει η φράση του Ντόναλντ Τραμπ περί “ναζιστικής Γερμανίας”. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέφερε ότι ο μεγιστάνας βλάπτει την υπόληψη των ΗΠΑ στον κόσμο και δυσφημίζει τις υπηρεσίες που προστατεύουν τη χώρα.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ τα έβαλε χθες (12-01-2017) με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και τα ΜΜΕ καταγγέλλοντας τις «ψευδείς ειδήσεις» σχετικά με επαφές που υποτίθεται είχε με την Μόσχα, σημειώνοντας ότι αυτού του είδους οι διαρροές θυμίζουν την ναζιστική Γερμανία.

«Είναι πραγματικά εξαιρετικά βλαπτικό, κατά την άποψη μου, για την υπόληψή μας στον κόσμο, ένας πρόεδρος να ασχολείται με ένα από τα διαμάντια της εθνικής μας άμυνας και να το διασύρει», τόνισε ο Μπάιντεν σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο, αναφερόμενος στις υπηρεσίες πληροφοριών.

«Ενισχύει, ιδιαίτερα τώρα τη ρωσική αφήγηση, κατά την οποία η Αμερική δεν ξέρει τι κάνει», υπερθεμάτισε. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επαίνεσε την ποιότητα του έργου που παράγουν οι μυστικές υπηρεσίες και υπογράμμισε ότι δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι κάποιος που δεν έχει αναλάβει ποτέ κυβερνητικό πόστο δεν μπορεί να καταλάβει πόσο σημαντικές είναι οι εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών. Ο Τραμπ δεν είχε αναδειχθεί ποτέ μέχρι το Νοέμβριο σε αιρετό αξίωμα.

«Το ένα πράγμα που δεν θες ποτέ να επικαλεστείς είναι η ναζιστική Γερμανία, ανεξάρτητα από τις συνθήκες», σημείωσε ο Μπάιντεν. «Ακόμη και αν επιχειρείς να εκφράσεις μια σκέψη που ενδεχομένως να είναι, χωρίς να ισχυρίζομαι ότι ήταν, συναφή, αυτό αποτελεί απλά μια ακραία εκτροπή».

Ο Μπάιντεν πρόσθεσε πως συμπαθεί τον διάδοχο του Μάικ Πενς και πως τον ενημέρωσε για τα καθήκοντα της αντιπροεδρίας. Όπως είπε, θεώρησε τις απόψεις του Πενς για την Ρωσία και για τον πρόεδρο της, Βλαντιμίρ Πούτιν πιο ενημερωμένες από αυτές του Τραμπ.

«Ποτέ δεν καταλαβαίνω τι εννοεί», δήλωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος για τον Τραμπ. «Αλλά πιστεύω ότι ο Μάικ (Πενς) είναι σημαντικά πιο πολύ ενήμερος για την ρωσική συμπεριφορά, τις ενδεχόμενες προθέσεις και την συμπεριφορά του Πούτιν, από τον Τραμπ, με βάση του τι λέει ο εκλεγμένος πρόεδρος», πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε