Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μπαράζ αιματηρών επιθέσεων στο Ιράκ

Μπαράζ αιματηρών επιθέσεων στο Ιράκ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.02.2010 | 08:58
Πρώτη δημοσίευση: 14.02.2010 | 08:58

Τον τελευταίο καιρό οι αιματηρές επιθέσεις έχουν ενταθεί επικίνδυνα.

Οκτώ άτομα τραυματίστηκαν σήμερα σε πέντε ξεχωριστές βομβιστικές επιθέσεις κατά εκπροσώπων κομμάτων στη Βαγδάτη, μεταξύ των οποίων και δύο ηγετικά στελέχη Σουνιτών που αποκλείστηκαν γιατί κατηγορήθηκαν ότι ανήκουν στο κόμμα Μπαθ του Σαντάμ Χουσέιν.

"Το βράδυ σήμερα πέντε βόμβες εξεράγησαν με στόχο τους πολλά στελέχη κομμάτων σε διάφορες συνοικίες της ιρακινής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άτομα", ανέφερε πηγή του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, τρία άτομα τραματίστηκαν από βόμβα που προκάλεσε ζημιές στα εκλογικά γραφεία του Μετώπου για τον Εθνικό Διάλογο του Σαλέχ Αλ-Μουτλάκ ενώ μια δεύτερη βόμβα κατά της έδρας του εθνικιστή βουλευτή Μιτάλ Αλουσί προκάλεσε τον τραυματισμό δύο ατόμων και μια τρίτη βόμβα που είχε στόχο την Ιρακινή Εθνική Ενωση του Νεχρού Αμπντέλ Καρίμ προκάλεσε τραυματισμό σε έναν πολίτη.

Η έκρηξη της τέταρτης βόμβας κατά του Κόμματος των Ιρακινών Επιστημόνων στο προάστιο Μανσούρ είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο πολίτες, ενώ η πέμπτη βομβα κατά του Λαικού Ιρακινού Κόμματος δεν προκάλεσε θύματα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο