Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μπαράζ επιθέσεων στο Ιράκ με 12 νεκρούς και 100 τραυματίες

ΦΩΤΟ REUTERS

Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε σειρά επιθέσεων σ’ όλο το Ιράκ, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές και πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σ’ ένα αστυνομικό τμήμα της αλ-Γάρμα, στη δυτική Βαγδάτη, προκαλώντας το θάνατο τεσσάρων αστυνομικών και τραυματίζοντας έξι άλλους.

Η έκρηξη μιας βόμβας προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό επτά ανθρώπων, μεταξύ των οποίων τέσσερις αστυνομικοί, στη Φαλούτζα.

Το βράδυ, ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά ανατινάχθηκε κοντά σ’ ένα τζαμί της Βασόρας (νότιο Ιράκ) προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 50.

Στην Αλ-Κάιμ, πόλη κοντά στα συριακά σύνορα, μια νάρκη εξερράγη κατά τη διέλευση αυτοκινητοπομπής στην οποία επέβαινε ο ιρακινός στρατηγός Ισμαήλ Σάχαμπ. Ο οδηγός του σκοτώθηκε και δύο σωματοφύλακές του τραυματίσθηκαν.

Στην πρωτεύουσα, η έκρηξη μιας βόμβας τοποθετημένης κάτω από αυτοκίνητο προκάλεσε το θάνατο του οδηγού και των τραυματισμό δύο ανθρώπων.

Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη εξάλλου ενώ διερχόταν στρατιωτική περίπολος στην ανατολική Βαγδάτη με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός.

Μια νάρκη που είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου στο Αλάουι (κέντρο) τραυμάτισε πέντε ανθρώπους.

Στη Μοσούλη (βόρειο Ιράκ), ένας ιρακινός στρατιώτης σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας.

Ο ιρακινός κλάδος της Αλ-Κάιντα ανακοίνωσε στα μέσα Αυγούστου μια εκστρατεία 100 επιθέσεων σ’ όλη τη χώρα για να εκδικηθεί το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν και άλλων στελεχών του εξτρεμιστικού δικτύου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε