Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μπαράζ συλλήψεων για τις τηλεφωνικές υποκλοπές!

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα έξι ανθρώπους –ανάμεσά τους για δεύτερη φορά την Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην γενική διευθύντρια του ομίλου News International του Ρούπερτ Μέρντοκ, καθώς και τον σύζυγό της, Τσάρλι– ως υπόπτους για συμμετοχή στο σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές από δημοσιογράφους της εφημερίδας News of the World, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Οι έξι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συνομωσία για παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την Σκότλαντ Γιαρντ, οι ύποπτοι είναι πέντε άνδρες, ηλικίας από 38 ως 49 ετών και μια 43χρονη γυναίκα, η ταυτότητα των οποίων δεν ανακοινώθηκε.

Οι συλλήψεις έγιναν στα σπίτια των υπόπτων τα ξημερώματα στις περιοχές Οξφορντσάιρ, Χάμσαϊρ, Χέρτφορντσαϊρ, στο ανατολικό και στο δυτικό Λονδίνο και σύμφωνα με την αστυνομία η συλληφθείσα ζει στην Οξφόρδη.

Η Μπρουκς είναι 43 ετών και ζει στο Οξφορντσάιρ.

Μια από τις περιγραφές των συλληφθέντων ταιριάζει στον Τζέιμς Μέρντοκ, γιο του Ρούπερτ Μέρντοκ, αλλά δύο πηγές πιστοποιούν ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης της αστυνομίας σχετικά με τις καταγγελίες ότι δημοσιογράφοι που εργάζονταν στην εφημερίδα του Μέρντοκ News of the World υπέκλεπταν επανειλημμένως τα προσωπικά μηνύματα από τα κινητά χιλιάδων ανθρώπων.

Σύμφωνα με τις αρχές, θύματα των υποκλοπών έπεσαν έως και 6.000 δημόσια πρόσωπα και διασημότητες, αλλά και στρατιώτες και θύματα τρομοκρατίας ή εγκληματικών ενεργειών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε