Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στο Πακιστάν, 20 νεκροί

ΦΩΤΟ REUTERS

Φονική έκρηξη στην Περσαβάρ που είχε στόχο σχολικό λεωφορείο κόστισε τη ζωή σε δυο γυναίκες. 18 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην πόλη Μπάνου.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας έριξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας κοντά σε τέμενος στα προάστια της Μπάνου, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον 18 άνθρωποι.

Το τέμενος υπέστη μεγάλες ζημιές, καθώς βρίσκεται πλάι στο αστυνομικό τμήμα,. Η επίθεση έγινε σε πόλη που βρίσκεται κοντά στα διοικητικά όρια του βόρειου Ουαζιριστάν, μια περιοχή που θεωρείται προπύργιο της αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν.

Οι νεκροί είναι στην πλειοψηφία τους, αν όχι όλοι, αστυνομικοί και μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων.

Νωρίτερα, δύο γυναίκες σκοτώθηκαν και ακόμη επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ανάμεσά τους και τρία παιδιά, κατά την έκρηξη δύο βομβών με στόχο ένα σχολικό λεωφορείο στα περίχωρα του Πεσαουάρ, τη μεγαλύτερη πόλη του βορειο-δυτικού Πακιστάν.

Οι βόμβες που είχαν τοποθετηθεί στο οδόστρωμα, φαίνεται ότι ενεργοποιήθηκαν με τηλεχειρισμό. Στόχος τους ήταν ένα λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν τα συντρίμμια του λεωφορείου περικυκλωμένου από αστυνομικούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε