Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΙΤΑΛΙΑ Συννεφιά 7 Αθήνα Αναλυτικά

Μπαρόζο: «Κάποιοι δεν έχουν ευρωπαϊκό πνεύμα»

Μπαρόζο: «Κάποιοι δεν έχουν ευρωπαϊκό πνεύμα»
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.11.2010 | 16:29
Πρώτη δημοσίευση: 16.11.2010 | 16:29

Οι διαπραγματεύσεις για τον νέο προϋπολογισμό είναι ένα ακόμη αγκάθι στα πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στις Βρυξέλλες η δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο περί απουσίες ευρωπαϊκού πνεύματος από ορισμένες χώρες μέλη κατά τη συζήτηση το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό του 2011.

Η συζήτηση κατέληξε σε αδιέξοδο γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη Μπαρόζο. «Λυπούμαι, που ένας μικρός αριθμός κρατών, δεν ήταν προετοιμασμένος να διαπραγματευθεί εντός ενός ευρωπαϊκού πνεύματος. Πράγματι, δεδομένου του προχωρημένου σταδίου των διαπραγματεύσεων και της προόδου, μια λύση θα ήταν δυνατή», είπε.

Σύμφωνα με διάφορες ευρωπαϊκές πηγές, τρία κράτη, η Βρετανία, η Σουηδία και η Ολλανδία, ήταν τα πλέον αδιάλλακτα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2011.

«Αυτοί που νομίζουν ότι έχουν κερδίσει μια νίκη κατά των Βρυξελλών αυτοπυροβολήθηκαν στο πόδι», υποστήριξε ο Μπαρόζο. «Αυτοί είναι οι δικαιούχοι των ευρωπαϊκών προγραμμάτων (πολίτες, επιχειρήσεις, πόλεις, δήμοι, περιφέρειες και αγροτικές κοινότητες), οι οποίοι θα αισθανθούν τον αντίκτυπο αυτής της αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας».

Εκφράζοντας τη λύπη του για την έλλειψη ευρωπαϊκού πνεύματος, ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε σε ένα «ευρωπαϊκό πνεύμα συμβιβασμού», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Πία Αχρενκίλντε Χάνσεν.

Η Επιτροπή έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζει νέο σχέδιο προϋπολογισμού προκειμένου να βρεθεί γρήγορα μια λύση. Εάν επιτευχθεί συμφωνία κατά την προσεχή Σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών το Δεκέμβριο, ο προϋπολογισμός του 2011 θα μπορούσε να εγκριθεί ακόμη και πριν από το τέλος του έτους.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook