Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπαρόζο: “Το χρέος των ΗΠΑ είναι πολύ μεγαλύτερο από της Ευρωζώνης”

REUTERS
REUTERS
Απάντηση στους αμερικανούς επιχειρηματίες που επικρίνουν την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους έδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο. Το πλήρες κείμενο των συμπερασμάτων.
Απάντηση στις επικρίσεις του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ σχετικά με τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην οικονομική κρίση της Ελλάδας, έδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε μετά τη λήξη της πρώτης ημέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες.
 
Αμερικανοί επιχειρηματίες έχουν επικρίνει ανοιχτά την αναποφασιστικότητα και την “κακοφωνία” της Ευρώπης σχετικά με την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους. Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απαντώντας σε σχετική ερώτηση, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο, δήλωσε: “Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ανυπομονησία που έχουν ορισμένοι από τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούμε για την επίλυση των προβλημάτων μας. Την ίδια στιγμή όμως, τους ζητώ να σεβαστούν το σύστημα μας”. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ολοκλήρωσε την απάντηση του, λέγοντας: “το χρέος των ΗΠΑ είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της Ευρωζώνης. Όλος ο κόσμος έχει προβλήματα”.

Διαβάστε επίσης για το τι αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα εδώ.

Διαβάστε επίσης:

 

Παπανδρέου: «Στηρίξτε μας, να πάρουμε τα μέτρα» – Τι συζητήθηκε στη μίνι Σύνοδο

Τελικά, κάλεσαν και τον Παπανδρέου – Συνάντηση κατ΄ απαίτηση της Μέρκελ πριν τη Σύνοδο

Όλι Ρεν: «Αν θέλετε βοήθεια, ψηφίστε τα ΟΛΑ πριν τις 30 Ιουνίου»

Πάγωσε ο κόσμος από τα εξοντωτικά μέτρα: Πέφτει το αφορολόγητο στις 8.000 ευρώ – 10% φόρος στα εισοδήματα από 8.000 έως 12.000 ευρώ

Τι ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τους ιδιώτες

Βενιζέλος προς Τράπεζες: Κρατήστε τα ομόλογα που λήγουν

“Στρίμωξαν” άγρια τον Σαμαρά στις Βρυξέλλες αλλά επιμένει στο ΟΧΙ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε