Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μπερκουσκόνι: Ας μην είμαι πρωθυπουργός, μου αρκεί ένα υπουργείο

Μπερκουσκόνι: Ας μην είμαι πρωθυπουργός, μου αρκεί ένα υπουργείο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.01.2013 | 16:38
Πρώτη δημοσίευση: 03.01.2013 | 16:36

Σε συνέντευξή του σε ιταλικό ραδιόφωνο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε διατεθειμένος να μην είναι υποψήφιος πρωθυπουργός, αλλά να αναλάβει κάποιο από τα κύρια υπουργεία.

“Μπορώ να αναλάβω υπουργός Οικονομικών ή Εξωτερικών, μπορώ να κάνω ο,τιδήποτε ενδέχεται να βοηθήσει την χώρα μου”, είπε ο μεγιστάνας του Τύπου και πολιτικός, προσθέτοντας ότι “δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα” με αυτό διότι “στην ηλικία του, ούτως ή άλλως θα έπρεπε να ασχολείται με άλλα πράγματα”.

Σύμφωνα με αναλυτές η κίνηση αυτή του πρώην πρωθυπουργού έχει στόχο να ευνοήσει την σύναψη εκλογικής συμμαχίας με την Λέγκα, η οποία ως γνωστό δεν είναι διατεθειμένη να στηρίξει μια νέα υποψηφιότητα του Μπερλουσκόνι για την πρωθυπουργία.

Αν η συμμαχία της Λέγκας με τον κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) πάει καλά στον ιταλικό Βορρά, η κεντροαριστερά ίσως δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στην γερουσία, ακόμη και σε περίπτωση συνεργασίας με τις κεντρώες δυνάμεις που υιοθέτησαν το πολιτικό πρόγραμμα του Μάριο Μόντι.

Ο Μπερλουσκόνι εξάλλου επιτέθηκε εκ νέου στον Μόντι.

«Ο Μόντι βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα, όπως όλοι οι καθηγητές πανεπιστημίου. Μιλά με αυτό τον τρόπο διότι έχει εξασφαλισμένο μισθό και δεν γνωρίζει τις δυσκολίες των επιχειρηματιών», δήλωσε.

Ο Μπερλουσκόνι επανέλαβε ότι «τους τελευταίους δώδεκα μήνες, υπό την κυβέρνηση τεχνοκρατών, η χώρα καταστράφηκε, βυθίστηκε σε ύφεση».

Το μόνο προσόν που ο μεγιστάνας του Τύπου αναγνώρισε στον Μόντι είναι ότι «σε κάθε του τηλεοπτική εμφάνιση, καταφέρνει να διατηρεί την αίσθηση του μέτρου».

Διαβάστε

Ο “καθαρός” Μόντι δεν φοβάται την πρόταση του Μπερλουσκόνι για σύσταση εξεταστικής επιτροπής

    Διαδώστε αυτό το άρθρο