Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπερλουσκόνι: Αναγκαίες οι δωροδοκίες

Μπερλουσκόνι: Αναγκαίες οι δωροδοκίες

«Αναγκαία» πρακτική χαρακτήρισε τις δωροδοκίες που ενδεχομένως επιχειρούν να δίνουν στο εξωτερικό ιταλικές επιχειρήσεις ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος μίλησε σήμερα στην εκπομπή Agorà του Rai Tre.

«Το να πληρώνει κανείς δωροδοκίες στο εξωτερικό είναι αναγκαίο φαινόμενο» αφού, σε διαφορετική περίπτωση, «εκτός εθνικών συνόρων δεν πρόκειται κανείς πλέον να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις μεγάλες ιταλικές επιχειρήσεις», είπε ο Μπερλουσκόνι.

O δεξιός πρώην πρωθυπουργός αναφερόταν στην σύλληψη του Τζουζέπε Όρσι, προέδρου της ιταλικής αμυντικής βιομηχανίας Finmeccanica, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκίες στην Ινδία με στόχο την πώληση δώδεκα ελικοπτέρων Agusta Westland.

«Στην Ιταλία και σε άλλες δημοκρατίες τα πράγματα αυτά δεν συμβαίνουν, αλλά είναι ανώφελο να κρίνει κανείς το τι συμβαίνει στην Ινδία. Πρόκειται για ασύλληπτες ηθικολογίες», πρόσθεσε ο μεγιστάνας του Τύπου. Για τον Μπερλουσκόνι αν οι Ιταλοί δεν θέλουν να πληρώνουν αυτού του είδους τα «ποσοστά διαμεσολάβησης», θα πρέπει, τότε «να καταλάβουν ότι πρέπει να μένουν σπίτι τους».
 
Διαβάστε

Ο Μπερλουσκόνι “ψαλιδίζει” τη διαφορά με τον Μπερσάνι, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Δεν εμπιστεύονται τον Μπερλουσκόνι, αλλά τον ψηφίζουν!

Υποσχέσεις για το φόρο ακινήτων απο τον Μπερλουσκόνι

Νέα άνοδος του Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε