Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Μπερλουσκόνι: Δεν παραιτούμαι

Ο ιταλός πρωθυπουργός διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει οποιαδήποτε πρόθεση να παραιτηθεί ειρωνευόμενος τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις στην Ιταλία που η διάρκειά τους ήταν “11 μήνες κατά μέσον όρο”.

“Λυπάμαι που θα πρέπει να απογοητεύσω τους νοσταλγούς της Πρώτης Δημοκρατίας όταν οι κυβερνήσεις είχαν διάρκεια κατά μέσον όρο 11 μήνες”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο πρόεδρος του ιταλικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον Σ. Μπερλουσκόνι, “τα ρωμαϊκά ανάκτορα βουίζουν από φήμες και κουτσομπολιά σχετικά με ένα θέμα: την παραίτηση της κυβέρνησης”. Αλλά ο Καβαλιέρε, 75 ετών, υπογράμμισε ότι δεν το σκέπτεται ούτε ένα λεπτό επειδή έχει συναίσθηση “των ευθυνών του απέναντι στους εκλογείς και τη χώρα”.

Αυτό το αίσθημα ευθύνης “μάς επιβάλλει έτσι στην κυβέρνηση να συνεχίσουμε την πολιτισμένη μάχη που δίνουμε σε μια κρίσιμη δύσκολη στιγμή”, πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, κυριότερης δύναμης της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, απηύθυνε έκκληση για μια ακόμη φορά σήμερα, στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στη Ρώμη, για την παραίτηση του Σ. Μπερλουσκόνι.

Υποσχέθηκε να “αποκαταστήσει την Ιταλία στη θέση την οποία έχασε” αναφερόμενος στην ειδική επιτήρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου των ιταλικών δεσμεύσεων για τον προϋπολογισμό και των μεταρρυθμίσεων.

Οι Ιταλοί αποκαλούν Πρώτη Δημοκρατία την περίοδο από το 1946 έως το 1992, όταν η χριστιανοδημοκρατία και το σοσιαλιστικό κόμμα ήταν τα δύο πιο ισχυρά κόμματα και μοιράζονταν την εξουσία προτού καταρρεύσουν με το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο Καθαρά Χέρια.

Διαβάστε
Η Ιταλία στο δρόμο που χάραξε η Ελλάδα και στο… ΔΝΤ!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε