Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Μπερλουσκόνι: Είμαι θύμα κατασκοπείας

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητεί την παραίτησή του.

Ο ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παρενέβη  τηλεφωνικά σε πολιτική ημερίδα υποστηρικτών του, δηλώνοντας και πάλι ότι είναι θύμα “δικαστικού κατατρεγμού”.

“Είναι φυσικό, σε μια κανονική δημοκρατία, να υποβάλλεται, ο πρωθυπουργός, σε τέτοιου είδους ελέγχους; Να γίνεται θύμα- ας το πούμε, λοιπόν- κατασκοπίας;”, διερωτήθηκε με νόημα ο “Καβαλιέρε”. “Όλα όσα συνέβησαν, κατά συνέπεια, είναι πολύ σοβαρά, διότι οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, δεν διετάχθησαν μετά από κάποιο αδίκημα, αλλά για να αναζητηθεί και να οικοδομηθεί, με τον τρόπο αυτό, ένα υποτιθέμενο αδίκημα”, πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.

Στο μεταξύ, όλη η αντιπολίτευση, συνεχίζει να ζητά την παραίτηση του μεγιστάνα-πρωθυπουργού. “Ο κύριος αυτός πρέπει να παραιτηθεί, διότι δεν μπορεί να περνά τις ημέρες του, προσπαθώντας να καταλάβει πώς να δικαιολογήσει αυτά που κάνει την νύχτα”, δήλωσε ο γραμματέας των “Δημοκρατικών της Αριστεράς”, Πιερλουίτζι Μπερσάνι. Από το ίδιο κόμμα, ο πρώην δήμαρχος της Ρώμης, Βάλτερ Βελτρόνι, υπογράμμισε ότι “για μία φορά, έστω, ο ιταλός πρωθυπουργός, θα έπρεπε να σκεφθεί το συμφέρον εξήντα εκατομμύρια ιταλών, επιλέγοντας την οδό της παραίτησης. Και αυτό, για να συσταθεί μια κυβέρνηση εθνικού συμφέροντος, με όλες τις πολιτικές δυνάμεις”. Ο δε κεντρώος “Πόλος του Έθνους”, των Πιερφερντινάντο Καζίνι και Τζανφράνκο Φίνι, άφησε να διαρρεύσει, ότι θα ήταν διατεθειμένος να στηρίξει μια νέα κυβέρνηση, με επικεφαλής έναν από τους στενούς συνεργάτες του “Καβαλιέρε”.

Στο μεταξύ, οι εισαγγελείς του Μιλάνου, ανέκριναν επί πέντε ώρες την συνοδό πολυτελείας Νάντια Μακρί, η οποία υποστήριξε ότι στις 24 Απριλίου του 2010, πέρασε μια ολόκληρη νύχτα, με το αζημίωτο, μαζί με την μαροκινή Ρούμπι Καρίμα, στην βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οι δικαστικοί, προσπαθούν να καταλάβουν, αν οι δηλώσεις αυτές, επιβεβαιώνονται και από τα “ηλεκτρονικά ίχνη” των κινητών της Μακρί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε