Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Μπερλουσκόνι: “Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα”

Σα να μην έχει πρόβλημα η χώρα του. Ως να μην έχει ένα δυσθεώρητο έλλειμμα, ο Καβαλιέρε κλείνει και πάλι τα μάτια στην πραγματικότητα και όπως φάινεται ετοιμάζεται για αναχώρηση…

Του ζήτησαν να σχολιάσει τα αποτελέσματα της Συνόδου των Βρυξελλών και δήλωσε:  “ολοκληρώθηκαν αίσια τα όσα αφορούσαν τα προβλήματα της Ελλάδας, με την γνωστή μείωση του 50% και τη συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιαμόρφωση του ελληνικού χρέους”.

Πρόσθεσε όμως οτι “η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα”. Τι ήθελε να πεί; Ότι, κατά τα λεγόμενά του η κυβέρνησή του δεν υιοθέτησε μέτρα τόσο αρνητικά, όπως στην Ελλάδα όπου απολύθηκε ένας σημαντικός αριθμός δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν κατά 25% οι μισθοί.

Και διευκρίνησε ότι στη χώρα του “δεν θα γίνει τίποτα από όλα αυτά, από την στιγμή που προβλέπεται μόνον η δυνατότητα μετάθεσης των δημοσίων υπαλλήλων και η προσφυγή στο ταμείο ανεργίας, για περιορισμένες χρονικές περιόδους”.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ευχήθηκε παράλληλα “η αντιπολίτευση, να σταματήσει να λέει πάντα όχι και να πάρει μέρος στην έγκριση των νέων μέτρων, που ζητήθηκαν από την Ευρώπη και αφορούν, σε τελική ανάλυση, και τα κόμματα της αντιπολίτευσης”.

Αναφερόμενος, τέλος, στις επαφές του με τους ευρωπαίους ηγέτες, είπε: “Δεν είχα τη δυνατότητα να μιλήσω με τον Πρόεδρο Σαρκοζί – ο οποίος απουσίασε αρκετά συχνά από την συνεδρίαση – αλλά μίλησα με την κ. Μέρκελ, η οποία επέμεινε και πάλι ότι (στην συνέντευξη τύπου της περασμένης Κυριακής) δεν είχε καμία αρνητική πρόθεση προς την Ιταλία”.

Και ύστερα πήγαν όλοι μαζί στην ακροθαλασσιά…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παράταση… ζωής ως τον Νοέμβριο για τον Μπερλουσκόνι

«Μη αποδεκτό» το επίπεδο ανεργίας στην Ισπανία – Θέλει κι άλλα η Ε.Ε.

Και τώρα η … σειρά Ιταλίας, Ισπανίας

Μέρκελ προς Μπερλουσκόνι: «Ποιος σου είπε ότι σου ζήτησα συγγνώμη;»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε