Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μπερλουσκόνι: «Πιστέψτε το, θα παραιτηθώ» – Liberation: Ciao Silvio!

ΦΩΤΟ REUTERS

Αυτό ήταν ο μήνυμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους ευρωπαίους εταίρους του και τις αγορές.

Η παραίτησή του είναι ένα από τα πρώτα θέματα στο διεθνή Τύπο. Άλλωστε, η ιταλική κρίση είναι το νέο μεγάλο δράμα της ευρωζώνης. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κράτησε για χρόνια την εξουσία, αλλά τώρα το παιχνίδι χάθηκε. Η Liberation τον αποχαιρετά με ένα πρωτοσέλιδο αφιερωμένο σε εκείνον!

Ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε την τύχη του Έλληνα ομολόγου του: η κρίση χρέους και οι πιέσεις από Μέρκελ-Σαρκόζι τον οδήγησαν στην (αναγκαστική) έξοδο. Και υπό το φόβο ο καβαλιέρε να καθυστερήσει τις εξελίξεις, την κατάσταση στα χέρια του πήρε ο Ιταλός πρόεδρος, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο Μπερλουσκόνι δεσμεύτηκε ότι μόλις ψηφιστούν τα νέα μέτρα λιτότητας από τη Βουλή, θα υποβάλει και επίσημα την παραίτησή του. Και δε θα είναι ξανά υποψήφιος. Αλλά επειδή μιλάμε για τον Μπερλουσκόνι, ο Ναπολιτάνο παίρνει τα… μέτρα του.

Ο πρόεδρος της Ιταλίας έχρισε ισόβιο γερουσιαστή τον οικονομολόγο και πρώην ευρωπαίο επίτροπο, Μάριο Μόντι, δείχνοντας ουσιαστικά στον Μπερλουσκόνι τον… διάδοχό του.
Ο Μάριο Μόντι είναι και καθηγητής πολιτικής οικονομίας και πρόεδρος του πανεπιστημίου Μποκόνι του Μιλάνου.

Ο Ναπολιτάνο θέλει τεχνοκράτη στην πρωθυπουργία, έναν άνθρωπο που θα καθησυχάσει τις αγορές και θα ηγηθεί της κυβέρνησης συνεργασίας που θα οδηγήσει την Ιταλία σε εκλογές. Σας θυμίζει κάτι;

Όλα αυτά με την ελπίδα ότι η Ιταλία θα τη… γλιτώσει από την κρίση που της χτυπά την πόρτα. Αλλά θεωρείται πως δύσκολα θα τα καταφέρει, από τη στιγμή που η Κομισιόν διεμήνυσε ότι δεν υπάρχει στα σκαριά σχέδιο διάσωσης της Ιταλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σίλβιο: “Πρόωρες εκλογές το 2012 αλλά δεν θα είμαι υποψήφιος”

“Αγαπητέ Μπερλουσκόνι, άλλη μια ευκαιρία να αποδράσετε με τη Ryanair”

Από τους Merkozy στους Papasconi – Η Ευρώπη σε κρίση και… κόμικ!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε