Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπερλουσκόνι: «Σε εξέλιξη ηθικό πραξικόπημα»

ΦΩΤΟ REUTERS

«Ορισμένες φορές, φέρομαι και εγώ αμαρτωλά, αλλά η δικαιοσύνη που δρα ηθικολογικά εναντίον μου θέλει να ξεπεράσει κάθε όριο», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Il Fatto, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τονίζει ότι «στην Ιταλία βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ηθικό πραξικόπημα». Κατά τον «καβαλιέρε» «ο τελικός κριτής μπορεί να είναι μόνον το κοινοβούλιο και ο λαός».

Όσον αφορά στους εισαγγελείς που ασχολούνται με το σκάνδαλο «Ρούμπι-γκέιτ» εξαπολύει μια ακόμη επίθεση στους δικαστικούς και τους κατηγορεί πως «επιλέγουν τον τρόπο και τη χρονική στιγμή για να μετατρέψουν έρευνες-φάρσα σε διεθνή σκάνδαλα, όπως συνέβαινε με την κατασκοπευτική παρακολούθηση της ιδιωτικής ζωής, στην άλλοτε ανατολική Γερμανία».

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας κάνει ό,τι μπορεί για να τραβήξει την προσοχή μακριά από τα ροζ σκάνδαλα που τον φέρνουν, και πάλι, στο εδώλιο του κατηγορούμενου. Όμως οι φωνές από την αντιπολίτευση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες πληθαίνουν και φαίνεται ότι η κήρυξή τους είναι μονόδρομος. Τον τελευταίο λόγο, όμως, έχει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, το Σάββατο διοργανώνεται στο Μιλάνο διαδήλωση αλληλεγγύης προς τον Ιταλό πρωθυπουργό. Υποστηρικτές του «καβαλιέρε» διαδήλωσαν και σήμερα έξω από την εισαγγελία της ιταλικής μεγαλούπολης, με κύριο σύνθημα το «Σίλβιο, άντεξε, άντεξε, άντεξε».

Την Κυριακή θα έρθει η… απάντηση, καθώς χιλιάδες Ιταλίδες και ψηφοφόροι των κομμάτων της κεντροαριστεράς πρόκειται να διαδηλώσουν σε όλη τη χώρα κατά του πρωθυπουργού. Ο σύνδεσμος «Σκεπτόμενες Γυναίκες» (www.donnepensanti.net) σε έκκλησή του που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο εν όψει τις μεθαυριανής κινητοποίησης, τονίζει: «αναζητούμε έναν πρωθυπουργό έντιμο, αξιοπρεπή και που να ξέρει να σέβεται το Σύνταγμα. Με την απόλυτη έλλειψη του αισθήματος κρατικής ευθύνης που επέδειξε, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατάφερε να εκθέσει ανεπανόρθωτα την χώρα μας σε διεθνές επίπεδο».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε