Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μπερλουσκόνι: «Στηρίξτε με! Καταστροφή οι πρόωρες εκλογές»

Νέα ψήφο εμπιστοσύνης (είναι η 56η φορά!) από την ιταλική Βουλή ζήτησε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, χαρακτηρίζοντας καταστροφικό το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Η κυβέρνηση παραμένει ενωμένη, παρά τα «ατυχήματα» που είχε στο δρόμο, τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η Ιταλία είναι προσηλωμένη στο στόχο για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό μέχρι το 2013.

Οι εκλογές δε θα λύσουν το πρόβλημα, σύμφωνα με τον «καβαλιέρε», που έκρινε πως μετά την κυβέρνησή του το… χάος, αφού όπως είπε δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική.

Πριν μπει στο κοινοβούλιο, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε σίγουρος ότι θα κερδίσει και αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης. «Ασφαλώς» ήταν η απάντησή του όταν οι δημοσιογράφοι των ρώτησαν να πιστεύει πως και αυτή τη φορά θα φύγει χαμογελαστός από το Κοινοβούλιο.

Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί την Παρασκευή.

Η πολιτική κρίση ξέσπασε μετά την απόρριψη από τη Βουλή (και την καταψήφιση και από μέλη της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι) του απολογισμού του προϋπολογισμού για το 2010.

Υπήρξε μάλιστα και η ηχηρή παρέμβαση του Ιταλού προέδρου, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, που έθεσε στον Μπερλουσκόνι και τους υπουργούς του ένα απλό ερώτημα: «μπορείτε να κυβερνήσετε;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζητάει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης ο Μπερλουσκόνι – Ηχηρή παρέμβαση Ναπολιτάνο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε