Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μπερλουσκόνι κατά «δικαστών Ταλιμπάν»

Μπερλουσκόνι κατά «δικαστών Ταλιμπάν»
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.02.2010 | 22:39
Πρώτη δημοσίευση: 26.02.2010 | 22:39

Νέα επίθεση στους Ιταλούς δικαστές ή «Ταλιμπάν» όπως τους αποκαλεί, άνοιξε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Η δικαστική μας μεταρρύθμιση, πιστεύω δε θα αρέσει πολύ στους ταλιμπάν μέσα στο δικαστικό μας Σώμα», τόνισε ο Μπερλουσκόνι και πρόσθεσε: «καταγγέλλω ότι σήμερα στην Ιταλία, αντί ο λαός να ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα, αυτά ασκούνται από εισαγγελείς».

Η δήλωσή του προκάλεσε την οργίλη αντίδραση του πρώην δικαστή Αντόνιο ντι Πιέτρο, ηγέτη σήμερα του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Η Ιταλία των αξιών». «Ποιόν άραγε θέλουν να ξελογιάσουν; εάν ήταν αθώος ο Μπερλουσκόνι, θα δεχόταν να δικαστεί, αντί να φυγοδικεί και να επιτίθεται, προσβάλλοντας δικαστές, ως δικτάτορας μιας οπερέτας», τόνισε.

Ο Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε επίσης «απλή, ανόητη, επινόηση» τις κατηγορίες κατά του πρώην συνηγόρου του, του Βρετανού Ντέηβιντ Μιλς, που παραγράφηκαν και βέβαια διακόπηκε η δίκη του--με την κατηγορία ότι λαμβάνοντας 600.000 ευρώ, ψευδομαρτυρούσε υπέρ του Ιταλού πρωθυπουργού. 

«Θέλω πλήρη αθώωση, όχι ανόητες επινοήσεις» που οδηγούν στην οριστική παύση της δίωξης, δήλωσε ο καβαλιέρε που το Σάββατο στο Μιλάνο, θα κληθεί να δώσει στο δικαστή εξηγήσεις για την ίδια σκανδαλώδη υπόθεση.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο