Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπερλουσκόνι:”μόνο γέλιο προκαλούν οι κατηγορίες”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πρώην μαφιόζος κατέθεσε ότι ο Μπερλουσκόνι σχετίζεται με βομβιστικές επιθέσεις της ιταλικής μαφίας πριν γίνει πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με ιταλική εφημερίδα ο Ιταλός πρωθυπουργός φέρεται να είπε στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου αναφορικά με την κατάθεση του πρώην μαφιόζου ότι «πρόκειται για παραλήρημα, εξωπραγματικές κατηγορίες που μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν, αφού δεν πρόκειται να πιστέψει κανείς». 

Νωρίτερα ενας από τους μαφιόζους, που αποφάσισε να ανοίξει το στόμα του και καταθέτει στη δίκη του γερουσιαστή Μαρσέλο Ντελ Ούτρι, ο οποίος κατηγορείται για σχέσεις με τη μαφία, έβαλε σε περιπέτειες τον “Καβαλιέρε”.

΄Οπως είπε ο πρώην μαφιόζος, Γκασπάρε Σπατούτσα το “αφεντικό” του στην μαφία του είχε εκμυστηρευθεί το 1993 ότι ο Μπερλουσκόνι συνδεόταν με μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων που είχε εξαπολύσει η μαφία.

Το “αφεντικό”, Τζουζέπε Γραβιάνο, σύμφωνα με την κατάθεση του πρώην μαφιόζου, του είχε πει όλο χαρά ότι “έχω πετύχει τα πάντα χάρη στην υψηλή θέση αυτών των ανθρώπων, κυρίως του Μπερλουσκόνι”. Ο Σπατούτσα υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο γερουσιαστής Ντελ Ούτρι ήταν οι “ισχυρές διασυνδέσεις” του αφεντικού με τον πολιτικό κόσμο της Ιταλίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του “Καβαλιέρε” απάντησε ότι οι κατηγορίες του πρώην μαφιόζου είναι ο τρόπος που διάλεξε η μαφία για να εκδικηθεί τον Μπερλουσκόνι για την μάχη που δίνει ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα. 

Ωστόσο, οι δικαστικές περιπέτειες του Μπερλουσκόνι δεν σταματούν εδώ. Αυτές τις μέρες έχει ξεκινήσει η δίκη όπου κατηγορείται ότι δωροδόκησε τον πρώην συνήγορο του με 600.000 δολάρια για να εξασφαλίσει τη σιωπή του σε δύο διαδικασίες στη δεκαετία του ’90.
 
Την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι η δίκη πήρε αναβολή για τις 15 Ιανουαρίου, καθώς το δικαστήριο δέθχηκε ότι ο Μπερλουσκόνι δεν μπορούσε να παρευρεθεί αφού βρισκόταν στο υπουργικό συμβούλιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε