Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπήκαν σε χωριό και εκτέλεσαν 6 αγρότες – 18 οι νεκροί της Παρασκευής στη Συρία

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εντείνονται εναντίον όσων έχουν λιποτακτήσει εντείνονται και ο κατάλογος των νεκρών της εξέγερσης κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ μεγαλώνει.

Την Παρασκευή, έχασαν τη ζωή τους συνολικά 18 άνθρωποι.

Έξι αγρότες σκοτώθηκαν όταν οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν σε χωριό στα νότια της επαρχίας Ντεράα. Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από την προσευχή της Παρασκευής στο χωριό Μπούσρα αλ Χαρίρ.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, το προηγούμενο βράδυ λιποτάκτες και στρατιώτες συγκρούονταν κοντά στο χωριό, ενώ ένα τανκ άνοιξε πυρ στοχεύοντας τον μιναρέ ενός τεμένους με αποτέλεσμα να γκρεμιστεί.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας μετέδωσε ότι “ένοπλες ομάδες” πυροβόλησαν κατά του μιναρέ και κατά των δυνάμεων ασφαλείας από διαφορετικές διευθύνσεις στην Μπούσρα αλ Χαρίρ, σκοτώνοντας ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους.

Σε αγροτικές περιοχές γύρω από τη Δαμασκό, οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν 12 ανθρώπους και ανέπτυξαν ισχυρές δυνάμεις, με στόχο να αποτρέψουν την πραγματοποίηση διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος.

Παρόλα αυτά όμως, σύμφωνα με τους ακτιβιστές, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα περίχωρα της πρωτεύουσας, στη βόρεια επαρχία Ιντλίμπ στα σύνορα με την Τουρκία και σε άλλες περιοχές της Συρίας. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν ότι “πλησιάζει η πτώση του καθεστώτος”.

Διαδηλωτές, ανάμεσά τους και ένα 12χρονο αγόρι, σκοτώθηκαν επίσης στα περίχωρα της Δαμασκού και τη Χομς.

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν γύρω από την πόλη Χάμα και στην Τζάμπαλ αλ Ζαουίγια, κοντά στην Τουρκία, όπου την προηγούμενη εβδομάδα είχαν πραγματοποιηθεί επιχειρήσεις του συριακού στρατού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε