Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπιλ Γκέιτς και Κάρλος Σλιμ βοηθούν τους φτωχούς!

Ο πολυεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο πολυεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς. ΦΩΤΟ REUTERS
Πρωτοβουλία για την κάλυψη των βασικών ιατρικών αναγκών των φτωχών της Κ. Αμερικής ανέλαβαν οι δύο πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου.

 

Ο Κάρλος Σλιμ και ο Μπιλ Γκέιτς, οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, η περιουσία των οποίων ξεπερνά συνολικά τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσαν την Δευτέρα ότι ξεκινούν μια κοινή προσπάθεια για την παροχή βασικής ιατρικής περίθαλψης στους φτωχούς του νότιου Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής.
 
Ο Μεξικανός μεγιστάνας Κάρλος Σλιμ κατέλαβε την κορυφαία θέση στον κατάλογο του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου για πρώτη φορά φέτος. Μαζί με τον πρόεδρο της Microsoft θα προσφέρουν από 50 εκατομμύρια έκαστος για να προωθήσουν τον εμβολιασμό, την ορθή διατροφή των παιδιών και τους προγεννητικούς ελέγχους στα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού της περιοχής.
 
Το πενταετές πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως στις κοινότητες των ιθαγενών –ιδιαίτερα στις γυναίκες και τα παιδιά– από το Μεξικό μέχρι τον Παναμά.
 
Τα τελευταία χρόνια οι δύο πολυεκατομμυριούχοι έχουν αναγάγει την υγεία σε βασικό στοιχείο της φιλανθρωπικής δράσης τους. Και οι δύο έχουν δωρίσει μέρος της περιουσίας τους στα φιλανθρωπικά ιδρύματά τους. Ο μεν Γκέιτς πάντως δίνει μεγαλύτερη βάση στους εμβολιασμούς και στις νέες τεχνολογίες ενώ ο Σλιμ προωθεί πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα.
 
“Είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε αλλά ασφαλώς δεν θα είναι ούτε η μοναδική ούτε η τελευταία”, είπε ο Σλιμ στους δημοσιογράφους που παρακολούθησαν τη συνέντευξη που έδωσαν στο Ανθρωπολογικό Μουσείο της Πόλης του Μεξικού.
 
“Το ίδρυμα μας κάνει πολλά πρωτοποριακά πράγματα όσον αφορά τα νέα φάρμακα και τα νέα εμβόλια. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η επιστήμη να παράσχει νέα εργαλεία και τρόπους για την προώθησή τους. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε τρόπους για να συνεργαστούμε και στους δύο τομείς για τη βελτίωση του συστήματος υγείας”, είπε από την πλευρά του ο Γκέιτς.
 
Η πρωτοβουλία των δύο ανδρών, που στηρίζεται και από την ισπανική κυβέρνηση, θα επιβλέπεται για την εφαρμογή της από την Αμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης και τις τοπικές κυβερνήσεις.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε