Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπλόκαραν την πρόσβαση στο Facebook

Μπλόκαραν την πρόσβαση στο Facebook

Οι αρχές του Μπαγκλαντές δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στο Facebook επειδή δημοσιεύθηκαν σκίτσα του Μωάμεθ.

Το Μπανγκλαντές μπλόκαρε την πρόσβαση στο Facebook επειδή δημοσιεύτηκαν σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ και “απαίσιες” εικόνες ηγετών της χώρας, ανακοινώθηκε από επίσημη πηγή, ενω ένας νεαρός συνελήφθη απο την αστυνομία.

Η απόφαση ελήφθη επειδή το Facebook  “τραυμάτισε τα θρησκευτικά αισθήματα της μουσουλμανικής πλειονότητας του πληθυσμού” δημοσιεύοντας γελοιογραφίες του Μωάμεθ, δήλωσε ο προσωρινός πρόεδρος της Επιτροπής Ρύθμισης Τηλεπικοινωνιών του Μπανγκλαντές, Μαχμούντ Ντελβάρ.

  “Ορισμένες συνδέσεις του ιστότοπου περιείχαν επίσης απαίσιες φωτογραφίες ηγετών μας, περιλαμβανομένου του πατέρα του έθνους σεΐχη Μουτζιμπούρ Ραχμάν, της σημερινής πρωθυπουργού Σέιχ Χασίνα και του ηγέτη της αντιπολίτευσης”, πρόσθεσε ο υπεύθυνος, ο οποίος διευκρίνισε πάντως ότι το μπλοκάρισμα είναι “προσωρινό”.

“Το Facebook θα ανοίξει ξανά μόλις θα σβήσουν τις σελίδες που περιέχουν αυτές τις απαίσιες εικόνες”, διαβεβαίωσε.

Μία επίλεκτη μονάδα κατά της εγκληματικότητας, συνέλαβε ένα νεαρό ως ύποπτο ότι συνδέεται με τη δημοσίευση των εικόνων που προσβάλλουν πολιτικούς ηγέτες.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, χιλιάδες πολίτες του Μπανγκλαντές κατέβηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Ντάκα, απαιτώντας την απαγόρευση του Facebook για “αντιισλαμική προπαγάνδα”. Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε ως απάντηση σε ένα διαγωνισμό σκίτσων με θέμα τον προφήτη  Μωάμεθ τον οποίο οργάνωσε ένας δυτικός χρήστης του Facebook.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε