Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μπλόκο σε 123 ιστοσελίδες που πωλούσαν πλαστά προϊόντα

Μπλόκο σε 123 ιστοσελίδες που πωλούσαν πλαστά προϊόντα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.11.2012 | 23:13

Οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι μπλόκαραν 132 ιστοσελίδες που θεωρούνται ύποπτες ότι πωλούν πλαστά προϊόντα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη κάνει αρκετές φορές σημαντικές επιχειρήσεις αυτού του τύπου, αλλά αυτή ήταν η πρώτη που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι αρχές της Βρετανίας, του Βελγίου, της Δανίας, της Γαλλίας και της Ρουμανίας συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση καθώς και η "Europol" και τα αμερικανικά τελωνεία (ICE), σύμφωνα με ανακοίνωση των ICE που κυκλοφόρησε στην Ουάσιγκτον.

Οι αποκλεισμένες ιστοσελίδες πωλούσαν πλαστά εμπορεύματα, αντίγραφα των προϊόντων Nike ή Hermes, καθώς και προϊόντων για παιδιά της μάρκας Ergobaby. Όλα τα προϊόντα που πωλούντο ήταν "πλαστά χαμηλής ποιότητας", σύμφωνα με τον διευθυντή των ICE, Τζον Μόρτον.

Η επιχείρηση συνέπεσε στις Ηνωμένες Πολιτείες με την "κυβερνοδευτέρα" (Cyber Monday), ημέρα σημαντικών πωλήσεων στο διαδίκτυο η οποία ακολουθεί παραδοσιακά το Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών.

"Αυτή η επιχείρηση είναι ένα καλό παράδειγμα της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ των ICE και των διεθνών εταίρων μας", δήλωσε με ικανοποποίηση ο Μόρτον: "Είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, όχι μόνο για την αμερικανική βιομηχανία αλλά και γιαυτές που είναι νόμιμες στην Ευρώπη, την Ασία και αλλού. Ας σκεφτούμε τις χαμένες θέσεις εργασίας, και την απώλεια φορολογικών εσόδων", τόνισε.

Γνωστές εταιρείες όπως οι Chanel, Gucci, Lacoste, Dior, McAfee, Symantec, Armani, Guess, Burberry, Tommy Hilfiger, Versace, YSL και Michael Kors, αποτελούν στόχο των πλαστογράφων.

Αυτή η νέα επιχείρηση ανεβάζει τον αριθμό των ιστοσελίδων που έχουν μπλοκαριστεί από το 2010 για την πώληση παραποιημένων προϊόντων σε 1630, σύμφωνα με τα ICE.
Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Survivor: Οι Βέλγοι  ψήφισαν  Αιγαίο! Ερημίτες στο ακατοίκητο νησί Αλιμιά! Survivor: Οι Βέλγοι "ψήφισαν" Αιγαίο! Ερημίτες στο ακατοίκητο νησί Αλιμιά!
  2. Βελγικά ΜΜΕ: Η συμφωνία της Μάλτας απομάκρυνε τον κίνδυνο ενός Grexit Βελγικά ΜΜΕ: Η συμφωνία της Μάλτας απομάκρυνε τον κίνδυνο ενός Grexit
  3. Τσίπρας και διαπραγμάτευση  ψηλά  σε βελγικό και ολλανδικό Τύπο Τσίπρας και διαπραγμάτευση "ψηλά" σε βελγικό και ολλανδικό Τύπο
  4. Βρυξέλλες: Μαχαιρώματα και έξι τραυματίες στο τουρκικό προξενείο! Βρυξέλλες: Μαχαιρώματα και έξι τραυματίες στο τουρκικό προξενείο!
  5. Βρυξέλλες: Επεισόδια και μαχαιρώματα στο τουρκικό προξενείο ελέω... Ερντογάν! Βρυξέλλες: Επεισόδια και μαχαιρώματα στο τουρκικό προξενείο ελέω... Ερντογάν!
  6. Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης [28/03] Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης [28/03]