Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μπλόκο της Ε.Ε. στον "Μεγάλο Αδελφό" από τις ΗΠΑ

Μπλόκο της Ε.Ε. στον `Μεγάλο Αδελφό` από τις ΗΠΑ
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.02.2010 | 19:56
Πρώτη δημοσίευση: 04.02.2010 | 19:41

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάχθηκε κατά συμφωνίας που δίνει το δικαίωμα πρόσβασης των ΗΠΑ σε τραπεζικές βάσεις δεδομένων ευρωπαίων πολιτών.

Οι βουλευτές στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών και Δικαιοσύνης, τάχθηκαν με 29 ψήφους υπέρ, 23 κατά, και μια αποχή, υπέρ της απόρριψης της συμφωνίας για την πρόσβαση των ΗΠΑ σε δεδομένα ευρωπαίων πολιτών στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατία, που προβλέπεται να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στη σύνοδο της ολομέλειας στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με τους βουλευτές,  η εξουσιοδότηση που δόθηκε στις αμερικανικές αρχές να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες του διατραπεζικού δικτύου Swift δεν παρέχει επαρκείς εγγυήσεις για την προστασία αυτών των προσωπικών δεδομένων και πιστεύουν ότι είναι υπερβολική η "ελευθερία" που δόθηκε.

Η ψηφοφορία αυτή ενδέχεται να προκαλέσει τη δυσφορία των αρχών στις ΗΠΑ, που έχουν προειδοποιήσει κατά ενός "τραγικού λάθους" που θα μπορούσε να υπονομεύσει την πρόληψη των επιθέσεων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
Το αποτέλεσμα της τελικής ψηφοφορίας την επόμενη εβδομάδα δεν είναι δεδομένό και θα εξαρτηθεί από τη στάση των Βρετανών και Ισπανών σοσιαλιστών βουλευτών, των οποίων οι κυβερνήσεις έχουν υποστηρίξει τη συμφωνία των τραπεζών με την Ουάσινγκτον.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο