Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μπλόκο της Κίνας στις μηχανές αναζήτησης στο Internet για τον επόμενο ηγέτη

Μπλόκο της Κίνας στις μηχανές αναζήτησης στο Internet για τον επόμενο ηγέτη

Οι κινεζικές αρχές μπλόκαραν σήμερα στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου το όνομα του αντιπροέδρου και προαλειφόμενου ως επόμενο ηγέτη της χώρας Σι Τζινπίνγκ, μία ημέρα μετά τη δημοσίευση από το Bloomberg ενός άρθρου σχετικά με την περιουσία της οικογένειάς του.

Το πρακτορείο Bloomberg συνέλεξε δημόσια έγγραφα τα οποία δείχνουν ότι οι επενδύσεις της ευρύτερης οικογένειας του Σι ανέρχονται σε συνολικό πόσό 297 εκατομμυρίων ευρώ.

Το άρθρο διευκρινίζει ότι κανένα από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν αποδίδεται στον Σι, τη σύζυγο και την κόρη του, ενώ προσθέτει ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να προκαλεί υπόνοιες ότι ο κινέζος αντιπρόεδρος ή η οικογένειά του έχουν εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες.

Παρόλα αυτά, οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να μπλοκάρουν την πρόσβαση στον ιστότοπο του Bloomberg μετά τη δημοσίευση του άρθρου χθες Παρασκευή, ένα σημάδι της ανησυχίας τους για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην κοινή γνώμη οι πληροφορίες σχετικά με τον πλούτο της κινεζικής ελίτ.

Σήμερα η λογοκρισία επεκτάθηκε στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου και τα microblogs, όπου έχει μπλοκάρει η χρήση του ονόματος του Σι, ενώ εξακολουθεί να μην είναι δυνατή η πρόσβαση στο άρθρο, τον ιστότοπο του Bloomberg και του Business Week, μέλος του ομίλου Bloomberg.

Ο Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να αναλάβει φέτος την προεδρία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και αναμένεται να ανακηρυχθεί επόμενος πρόεδρος της χώρας τον Μάρτιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε