Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μπουνιές και κλωτσιές σε τόπλες διαδηλώτριες! – Δείτε ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ομάδα διαδηλωτριών που διαμαρτύρονταν τόπλες και φωτορεπόρτερ που τις φωτογράφιζαν δέχθηκαν κλωτσιές και γρονθοκοπήθηκαν από άνδρα, έξω από την πρεσβεία της Γεωργίας στο Κίεβο.

Ο άνδρας που επιτέθηκε στους φωτορεπόρτερ και τις γυμνόστηθες διαδηλώτριες βγήκε από το κτίριο της γεωργιανής πρεσβείας, την ώρα που διευρύνεται στο Τμπιλίσι το σκάνδαλο που ξέσπασε γύρω από τις συλλήψεις φωτορεπόρτερ.

Τρία μέλη της ουκρανικής οργάνωσης πολιτικής δράσης Femen στεκόντουσαν στα σκαλιά της πρεσβείας και φώναζαν συνθήματα όταν ένας άνδρας που έφευγε από το κτίριο άρχισε να χαστουκίζει τις τόπλες διαδηλώτριες.

Τα μέλη της Femen προσπαθούν να προσελκύσουν την προσοχή στο σκοπό τους φορώντας αποκαλυπτικά ρούχα κατά την πραγματοποίηση των διαδηλώσεών τους. Σήμερα διαδήλωναν διαμαρτυρόμενα για τη σύλληψη την Πέμπτη τριών φωτορεπόρτερ στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τμπιλίσι με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Ο άνδρας που έφευγε από την πρεσβεία επιτέθηκε στη συνέχεια σε μερικούς από τους περίπου 12 φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν εκεί, σε ορισμένες περιπτώσεις κλωτσώντας και γρονθοκοπώντας τους δημοσιογράφους.

Η ουκρανική αστυνομία που ήταν παρούσα ζήτησε από τον άνδρα να σταματήσει χωρίς η ίδια να επέμβει, ενώ το γεωργιανό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό.

Η επίθεση έγινε σε πεζοδρόμιο κατοικημένης περιοχής στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Στο μεταξύ στη Γεωργία, ομάδα ανεξάρτητων εφημερίδων και περιοδικών της χώρας τυπώθηκαν χωρίς φωτογραφίες, τις οποίες είχαν αντικαταστήσει με τη λέξη “Διαμαρτυρία” με κεφαλαία γράμματα, μετέδωσε το πρακτορείο Ίντερφαξ.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Τύπου της Γεωργίας, η οποία διοργάνωσε τη διαμαρτυρία αυτή, κατηγορεί την κυβέρνηση του Μιχαήλ Σαακασβίλι για την καταστολή της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας χρησιμοποιώντας πλαστές κατηγορίες για κατασκοπεία εναντίον εκπροσώπων της.

Την Πέμπτη πράκτορες της εθνικής ασφάλειας της Γεωργίας συνέλαβαν τον προσωπικό φωτογράφο του Σαακασβίλι, τον φωτορεπόρτερ που εργάζεται στο υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας και τον φωτορεπόρτερ του φωτοειδησεογραφικού πρακτορείου European Pressphoto Agency (EPA) με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό της Ρωσίας.

Η γεωργιανή εισαγγελία ανακοίνωσε ότι οι τρεις τους συνωμοτούσαν για να διαβιβάσουν εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα του Σαακασβίλι σε Ρώσους αρμοδίους.

Οι συνήγοροι των δύο φωτορεπόρτερ αρνήθηκαν τις κατηγορίες εναντίον των πελατών τους, σημειώνοντας ότι αυτοί είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι που καλύπτουν τον γεωργιανό πρόεδρο. Ένας φέρεται ότι παραδέχθηκε την ενοχή του στους εισαγγελείς.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε