Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μπους: Θα είναι εκεί και ο Ασάνζ; Δεν πάω!

Μπους: Θα είναι εκεί και ο Ασάνζ; Δεν πάω!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.02.2011 | 08:55
Πρώτη δημοσίευση: 26.02.2011 | 08:55

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ακύρωσε την Παρασκευή την προγραμματισμένη εμφάνισή του σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Ντένβερ όταν πληροφορήθηκε ότι οι διοργανωτές είχαν προσκαλέσει επίσης τον ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.

Ο Ασάνζ, που βρίσκεται υπό μια μορφή κατ’ οίκον περιορισμού στη Βρετανία με τους δικηγόρους του να κινούν την διαδικασία έφεσης εναντίον της απόφασης Βρετανικού δικαστηρίου να εκδοθεί στη Σουηδία όπου τον βαρύνουν κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης δυο εθελοντριών του WikiLeaks, έχουν εξοργίσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ λόγω της δημοσιοποίησης χιλιάδων διαβαθμισμένων αμερικανικών κυβερνητικών εγγράφων.

Ο Ασάνζ αρνείται τις κατηγορίες.

‘Όταν έμαθε ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ πρόσφατα προσεκλήθη να μιλήσει στο ίδιο συνέδριο, ο (σ.σ. πρώην) πρόεδρος Μπους αποφάσισε να ακυρώσει την εμφάνισή του’, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντέιβιντ Σέρζερ.

Ούτε ο Ασάνζ θα παραστεί στο συνέδριο, σύμφωνα με το Βρετανό δικηγόρο Τζέφρι Ρόμπερτσον.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζει να διεξάγει έρευνα σχετικά με τις διαρροές του WikiLeaks, παρότι νομικοί και αξιωματούχοι ομολογούν ότι θα είναι δύσκολο να διωχθεί γι’ αυτές.   Διαδώστε αυτό το άρθρο