Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μπρέιβικ: Αν με κρίνουν ως ψυχασθενή θα ασκήσω έφεση

Μπρέιβικ: Αν με κρίνουν ως ψυχασθενή θα ασκήσω έφεση
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.08.2012 | 22:50
Πρώτη δημοσίευση: 23.08.2012 | 20:42

Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ πιστεύει ότι θα τον κρίνουν ψυχικώς υγιή και υπεύθυνο για το φόνο 77 ανθρώπων πέρσι το καλοκαίρι στο Όσλο και στο νησί Ούτογια, όμως είναι έτοιμος να ασκήσει αμέσως έφεση αν κριθεί ψυχασθενής, δήλωσε σήμερα ο συνήγορός του.

Το δικαστήριο του Όσλο που έχει αναλάβει την υπόθεση αναμένεται να αποφασίσει αύριο Παρασκευή αν ο Μπράιβικ, που έχει παραδεχτεί τις πράξεις του, έχει το ακαταλόγιστο.

Ο ίδιος ωστόσο λέει ότι "αν θεωρηθεί υπόλογος δεν θα κάνει έφεση αλλά αν κριθεί ότι δεν είχε σώας τα φρένας θα εφεσιβάλει αμέσως την απόφαση", είπε ο Γκέιρ Λίπεσταντ μετά τη συνάντηση που είχε με τον πελάτη του στη φυλακή Ίκα, κοντά στο Όσλο.

Ο 33χρονος ακροδεξιός εξτρεμιστής μπορεί να καταδικαστεί το ανώτερο σε 21 χρόνια κάθειρξη αν κριθεί ψυχικώς υγιής. Η ποινή αυτή μπορεί να παραταθεί μόνο αν χαρακτηριστεί επικίνδυνος για την κοινωνία. Στην αντίθετη περίπτωση θα εγκλειστεί σε ψυχιατρική κλινική.

Ο Μπράιβικ μεταφέρθηκε στην Ίκα χθες, αφού παρέμεινε επί αρκετές εβδομάδες σε μια άλλη φυλακή υψίστης ασφαλείας γιατί στην πρώτη γίνονταν οικοδομικές εργασίες. Για λόγους ασφαλείας δεν έρχεται σε επαφή με άλλους κρατούμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο μακελάρης της Νορβηγίας ετοιμάζει... διάγγελμα - Την Παρασκευή η ετυμηγορία για τον Μπρέιβικ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο