Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπρέιβικ: “Θα το ξανάκανα”

Μπρέιβικ: “Θα το ξανάκανα”

Ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ δήλωσε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου του Όσλο ότι θα επαναλάμβανε την σφαγή που πραγματοποίησε τον περασμένο Ιούλιο, όταν σκότωσε 77 ανθρώπους.

“Ναι, θα το έκανα και πάλι”, δήλωσε ο 33χρονος στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της δίκης του, προσθέτοντας πως οι έφηβοι που σκότωσε στο νησί Ουτόγια δεν ήταν “αθώα παιδιά”, αλλά “πολιτικοί ακτιβιστές που προωθούσαν την πολυπολιτισμικότητα”.

Ο ίδιος είπε ακόμα πως το να τελειώσει τη ζωή του στη φυλακή ή να πεθάνει για το λαό του, αποτελεί “την ύψιστη τιμή”.

Νωρίτερα, ο Μπρέιβικ διάβασε δήλωση στην οποία τόνισε πως “εκπροσωπεί νορβηγικές και ευρωπαϊκές αντιστασιακές οργανώσεις και το δίκτυο των Ιπποτών του Ναού”.

Πρόσθεσε πως “πραγματοποίησε την πλέον καλοσχεδιασμένη και θεαματική πολιτική επίθεση στην Ευρώπη από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο” και ζήτησε να αθωωθεί!

“Οι επιθέσεις της 22ας Ιουλίου ήταν προληπτικές επιθέσεις για να υπερασπιστώ όλους τους νορβηγικής καταγωγής”, τόνισε στη διάρκεια της ωριαίας κατάθεσής του.
“Ενήργησα ευρισκόμενος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στο όνομα του λαού μου, του πολιτισμού και της χώρας μου. Ζητώ λοιπόν την αθώωσή μου”, είπε ο Μπράιβικ λίγο πριν η προεδρεύουσα δικαστής Βέλκε Ελίζαμπετ Άρντσεν διακόψει την ακροαματική διαδικασία για το μεσημέρι.

“Η φυλακή δε με τρομάζει. Γεννήθηκα σε μια φυλακή στην οποία δεν μπορώ να εκφράσω ελεύθερα τις απόψεις μου. Αυτή η φυλακή είναι η Νορβηγία”, είπε. “Μια μικρή βαρβαρότητα είναι απολύτως απαραίτητη για να αποτραπεί μια μεγαλύτερη βαρβαρότητα”, τόνισε αναφερόμενος στην απειλή που κατά την άποψή του αποτελεί η πολυπολιτισμικότητα για τη Νορβηγία.

“Αυτοί που με αποκαλούν διαβολικό συγχέουν το διαβολικό με το βίαιο. Εάν κάποιος είναι διαβολικός, αυτοί είναι οι σοσιαλδημοκράτες και οι μαρξιστές που θέλουν να μεταμορφώσουν τη χώρα τους σε πολυπολιτισμική κοινωνία χωρίς να συμβουλευτούν το λαό”, πρόσθεσε.

Και δε σταμάτησε εκεί! Είπε και ότι οι υπερεθνικιστές στην Ευρώπη θα πρέπει να διδαχτούν από την Αλ Κάιντα, την οποία περιέγραψε ως την πιο επιτυχημένη μαχητική οργάνωση στον κόσμο.

“Οι μαχητικοί εθνικιστές στην Ευρώπη έχουν πολλά να διδαχθούν απ’ αυτούς. Ο αγώνας της αντίστασης ήταν ως τώρα άθλιος”, δήλωσε ο Μπρειβικ στο δικαστήριο, προσθέτοντας ότι “ενεργούμε όχι από κακία, αλλά για να σώσουμε τα έθνη μας, τις εθνοτικές ομάδες μας και τον πολιτισμό μας”.
“Η Ευρώπη δεν βρίσκεται ακόμη σε πόλεμο. Εργαζόμαστε για τα δικαιώματα των αρχικών λαών και κατά του εξισλαμισμού”.

Στο… παραλήρημά του, αναφέρθηκε και πάλι στην ύπαρξη “δύο άλλων πυρήνων”, αυτόνομων και αποτελούμενων από ένα μόνο άτομο ο καθένας.
Η προσφώνηση “διοικητής” που χρησιμοποιεί ο Μπρέιβικ για τον εαυτό του παραπέμπει σε “ένα πρόσωπο που έχει μια εξουσία και χαλαρές σχέσεις με δύο άλλους πυρήνες”, εξήγησε.

Επιτέθηκε στα ΜΜΕ τα οποία κατηγόρησε ότι διαστρεβλώνουν την υπόθεσή του και εναντίον των ευρωπαϊκών δημοκρατιών.
“Είναι δημοκρατικό το γεγονός ότι ποτέ δε ζητήθηκε με δημοψήφισμα η γνώμη του νορβηγικού λαού για το εάν δέχεται τόσους πολλούς ξένους σε σημείο που να είναι μειονότητα στην ίδια του τη χώρα;”, αναρωτήθηκε.

“Αυτά που θα μάς μείνουν είναι το σούσι και οι επίπεδες οθόνες”, πρόσθεσε πριν καταλογίσει στους μουσουλμάνους μετανάστες βιασμούς και επιθέσεις σε βάρος ανδρών και γυναικών στη Νορβηγία.

“Ποτάμια αίματος που έχουν προκαλέσει οι μουσουλμάνοι κυλούν σήμερα σε ευρωπαϊκές πόλεις”, είπε, αναφερόμενος στη Μαδρίτη, το Λονδίνο και κυρίως την Τουλούζ.

Προειδοποίησε ότι “θα προκληθεί κατά 100% εμφύλιος ανάμεσα στους εθνικιστές και τους διεθνιστές στην Ευρώπη”.
“Εμείς οι εθνικιστές θα νικήσουμε στο τέλος, γεγονός που θα θέσει τέλος στους ακροαριστερούς”, υποστήριξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαιρέτισε φασιστικά στην έναρξη της δίκης του ο Μπρέιβικ! (VIDEO&ΦΩΤΟ)

Γιατί έβαλε τα κλάματα ο Μπρέιβικ – Δείτε video και φωτό – Δεν ένιωσε τύψεις

Τους σκότωσε έχοντας «σώας τας φρένας» λέει νέα ψυχιατρική εκτίμηση για τον Μπρέιβικ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε