Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μυστικές συνομιλίες Ε.Ε.-Τουρκίας αποκαλύπτει η Μιλιέτ

Τι ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση από την Άγκυρα για να «ξεπαγώσει» τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και τι ζητάει σε αντάλλαγμα η τουρκική πλευρά.

Την αποκάλυψη για τις μυστικές συνομιλίες ανάμεσα στην Κομισιόν και την Τουρκία έκανε η εφημερίδα Μιλιέτ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επικεφαλής είναι ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος, Στέφεν Φίλερ. Τις τελευταίες 15 μέρες, οι δυο πλευρές έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους, ζητώντας η μια από την άλλη υποχωρήσεις.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την Τουρκία να ανοίξει ένα ή περισσότερα λιμάνια της για τα κυπριακά πλοία και σε αντάλλαγμα προσφέρει την απεμπλοκή 2 ή 3 κεφαλαίων από εκείνα που είχαν μπλοκαριστεί μετά τη μη εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Άγκυρας.

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία, για να δεχτεί ικανοποιήσει την απαίτηση των Βρυξελλών, επιμένει να ξεκινήσει πρώτα τουλάχιστον μια ευρωπαϊκή χώρα πτήσεις προς το αεροδρόμιο στα κατεχόμενα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε το ρεπορτάζ της Μιλιέτ. Η Άγκελα Φιλάτε, εκπρόσωπος του αρμόδιου Επιτρόπου δέχτηκε «βροχή» από σχετικές ερωτήσεις κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας. Ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε, λέγοντας μάλιστα ότι όλο αυτό «θυμίζει κατασκοπευτική ιστορία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε